Nuo pirmų minučių varžovus spaudę šeimininkai į priekį išsiveržė 20 minutę, kai technišku tolimu šūviu pasižymėjo Thomas Partey.

Tiesa, jau 31 min. „Tottenham“ atsitiesė 11 metrų baudinį realizavus Harry Kane'ui.

Vis dėlto po pertraukos „Arsenal“ sutvarkė reikalus: po įvartį pelnė Gabrielis Jesusas (49 min.) ir Granitas Xhaka (67 min.).

Maža to, nuo 62 min. svečiai liko mažumoje, kadangi tiesioginę raudoną kortelę už šiurkščią pražangą užsidirbo Emersonas Royalis.

Po eilinės pergalės Mikelio Artetos auklėtiniai su 21 tašku išsaugojo pirmą turnyro lentelės vietą. Antrą poziciją dalinasi titulą ginantis „Manchester City“ ir suklupęs „Tottenham“, sukaupę po 17 taškų.

Tuo metu ir toliau stringa praėjusių metų vicečempionas „Liverpool“ klubas, kuris net namuose buvo priverstas tenkintis tik lygiosiomis 3:3 (1:2) su šį sezoną stebinančiais „Brighton&Hove Albion“ vyrais.

Pastariesiems visus tris įvarčius parūpino belgas Leandro Trossardas (4, 17 ir 83 min.).

Tik turnyro lentelės viduryje esančių liverpuliečių kailį gelbėjo dublį atlikęs Roberto Firmino (33 ir 54 min.) ir kamuolį į savo vartų tinklą netyčia nukreipęs Adamas Websteris (63 min.).


Savo ruožtu trenerį Grahamą Potterį iš to paties Braitino persiviliojusi Londono „Chelsea“ išvykoje 2:1 (1:1) įveikė kitą sostinęs ekipą „Crystal Palace“.

Pergalės pamatys Mėlyniesiems paklojo Pierre'-Emericko Aubameyango (38 min.) ir Conoro Gallagherio įvarčiai (90 min.).



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją