REO klubas yra įsiskolinęs Lietuvos futbolo teisėjų asociacijai (LFTA) apie 40 tūkstančių litų.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) už tai yra apribojusi REO žaidėjų registraciją. Šiuo metu REO strategas Valdas Ivanauskas, oficialiai tituluojamas komandos konsultantu, tegali rungtynėms panaudoti 12 futbolininkų.

Jeigu REO komanda nepasirodys Pakruojo stadione, pagal A lygos rungtynių nuostatus ji turėtų būti pašalinta iš Lietuvos pirmenybių.

Tiesa, šeštadienį REO žaistos rungtynės su „Šiauliais“, kurias vilniečiai pralaimėjo 3:5, užkulisiuose jau tada buvo vadinamos paskutiniu šio klubo maču.

Tik niekas nesiryžo prognozuoti, ar REO bus išmestas iš A lygos, kaip neatvykęs į Pakruojį, ar pats parašys LFF pareiškimą pasitraukiąs iš A lygos.

LFF varžybų vykdymo vadybininkas Nerijus Dunauskas antradienį per pietus teigė dar neturįs jokio dokumento, bylojančio, kad REO traukiasi iš Lietuvos elitinių futbolo klubų tarpo.

Liepos mėnesį REO neatvyko į savo namų rungtynes su Panevėžio „Ekranu“. Tada klubas svaidėsi pareiškimais žiniasklaidai, kad traukiasi iš LFF organizuojamų varžybų. Jo tuometinis prezidentas Rimantas Turskis netgi tvirtino bandysiąs tartis su Latvijos futbolo federacija dėl galimybės žaisti šios šalies čempionate.

Bet taip ir neparašęs jokio oficialaus rašto LFF, klubas pratęsė savo veiklą A lygoje, atsistatydinus pačiam R. Turskiui.

Tada buvo kalbama, kad komandą perims nauji rėmėjai. Kandidatu į klubo direktoriaus postą buvo įvardijamas buvęs krepšininkas Andrius Šamšonas. Jis dabar savo sąsajas su REO neigia.

„Aš nesu REO direktorius, nes klubas iki šiol nėra perimtas. Ir ar bus perimtas - jau abejoju. Todėl nieko negaliu pasakyti apie REO šiandieną ir jų galimą dalyvavimą A lygos pirmenybėse“, - kalbėjo A. Šamšonas

Pavyko prisiskambinti vienam iš REO komandos treneriui Viačeslavui Sukristovui. Jis nebuvo labai kalbus.

„Į Pakruojį mes nevažiuojame“, - patvirtino jis.

Paklaustas, ar tai yra dėl žaidėjų trūkumo, treneris atsakė, kad dėl finansinių problemų.

„Gerų žaidėjų daug neturime, bet žmonių mums pakaktų. Nevažiavimo priežastys - finansinės“

Plačiau komentuoti situacijos V. Sukristovas nepanoro.

Nepaisant to, „Kruojos“ futbolininkai tebesiruošia vakaro rungtynėms.

„Toks yra LFF varžybų reglamentas. Oficialaus REO atsisakymo žaisti negavome, todėl mačui ruošiamės. O atvažiuos ar neatvažiuos - nėra ko spėlioti“, - kalbėjo Pakruojo klubo direktorius Arūnas Šimkūnas.

Anot „Kruojos“ vadovo, pats jis yra skaitęs internete apie Vilniaus klubo bėdas, tačiau dėl to atsipalaiduoti komandai neleidžiąs.

„Netgi jeigu paskambintų kas nors iš REO vadovų ir praneštų, kad neatvyks, mes vis vien ruoštumėmės mačui, kol nėra oficialaus patvirtinimo, kad jis neįvyks“, - kalbėjo A. Šimkūnas.

„Kruojos“ direktorius teigė, kad pakruojiškiai iš Vilniaus nesulaukė net jokio neoficialaus skambučio, perspėjančio, kad REO į Pakruojį nevyksta.