„Arsenal“ reikalai subjuro 26-ą min., kai arbitras už paskutinės vilties pražangą išvarė iš aikštės gynėją Davidą Luizą. Negana to, taisyklės buvo pažeistos baudos aikštelėje, o 11 m baudinį realizavo Jorginho.

Vis dėlto antrame kėlinyje svečiai sugebėjo atsitiesti. 63-ią min. aikštės viduryje slystelėjus N'Golo Kante, kamuolį perėmė Gabrielis Martinelli. 18-metis brazilas nukūrė per pusę aikštės ir šaltakraujiškai įveikė vartininką Kepą Arrizabalagą.

„Chelsea“ netrukus turėjo gerą progą susirinkti visus tris taškus, tačiau gudrus Rosso Barkley smūgis galva neužklupo „Arsenal“ vartų sargo Berndo Leno nepasiruošusio.

Savo Franko Lampardo vadovaujama komanda pasiekė 84-ą min., kai įžaidus kampinį po Callumo Hudsono-Odoi perdavimo pasižymėjo Cesaris Azpilicueta.

Bet ir tai nebuvo pabaiga: vos po trijų minučių Hectoras Bellerinas apėjo du varžovus ir smūgiu iš baudos aikštelės kampo sugrąžino pusiausvyrą.

Įdomu, jog „Arsenal“ per visą dvikovą atliko tik du smūgius, kurie abu virto įvarčiais, o „Chelsea“ laimę mėgino 19 kartų.

Kitose antradienio rungtynėse vargti teko „Manchester City“. Antrą vietą „Premier“ lygoje užimantys Josepo Guardiolos auklėtiniai svečiavosi vidutinioko „Sheffield United“ teritorijoje.

36-ą min. Gabrielio Jesuso smūgį nuo 11 m žymos atrėmė šeimininkų vartininkas Deanas Hendersonas.

Įpusėjus antram kėliniui J. Guardiola pakeitė savo pagrindinį puolėją, išleisdamas į aikštę Sergio Aguero, ir pastarasis jau po šešių minučių virto mačo herojumi.

Po Kevino De Bruyne perdavimo argentinietis iš kelių metrų nukreipė kamuolį į vartus ir atnešė pergalę favoritams. Tai buvo 15-asis veterano įvartis šiame čempionate – pagal rezultatyvumą jį lenkia tik „Leicester City“ snaiperis Jamie Vardy (17 įvarčių).

51 tašką surinkęs „Manchester City“ atsilikimą nuo lyderio „Liverpool“ sumažino iki 13 taškų, tačiau Jurgeno Kloppo treniruojama ekipa dar turi dvejas rungtynes atsargoje.

Kiti rezultatai:

„Bournemouth“ 3 – 1 „Brighton“

„Aston Villa“ 2 – 1 „Watford“

„Crystal Palace“ 0 – 2 „Southampton“

„Everton“ 2 – 2 „Newcastle United“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)