„Barca“ penktadienį UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje patyrė didžiausią savo pralaimėjimą per 80 metų bei pirmą kartą per pastaruosius 12 metų pabaigė sezoną be titulų. Katalonai pirmą kartą nuo 1951 metų pralaimėjo didesniu nei 5 įvarčių skirtumu.

Nors L. Messi pirmoje mačo pusėje stengėsi būti aktyvus ir gelbėti savo komandą nuo patiriamo košmaro, po pertraukos jo agonija buvo akivaizdi.

„Bayern“ saugas Leonas Goretzka po rungtynių sulaukė žurnalisto klausimo apie varžovų lyderį, kuris yra jo vaikystės herojus. Paklaustas, ar nebuvo skaudu matyti argentinietį tokį įskaudintą, vokietis atkirto: „Priešingai, tai buvo labai smagu“.

Varžovų nė kiek negailėjo ir geriausiu mačo žaidėju pripažintas Thomasas Mulleris. Puolėjas pareiškė, jog ši pergalė netgi buvo smagesnė už 2014 metų pasaulio čempionato pusfinalį, kuriame jis su Vokietijos rinktine 7:1 sutalžė Brazilijos nacionalinę komandą.

„Sunkiai dirbome besiruošdami šioms rungtynėms, o jose mums buvo labai smagu. Tokios rungtynių kontrolės neturėjome net 2014 metais žaisdami prieš brazilus. Esame labai laimingi, bet turime neužmigti ant laurų ir pasiruošti pusfinaliui“, – kalbėjo Th. Mulleris.


Kol vokiečiai švenčia, L. Messi yra pasinėręs į apmąstymus. „Barcelona“ iš Čempionų lygos gėdingai traukiasi jau trečius metus iš eilės – pernai pusfinalyje po pergalės prieš „Liverpool“ 3:0 namie, svečiuose buvo nusileista 0:4. Užpernai panašiai nutiko ir akistatoje su „AS Roma“.

Jei situacija klube kardinaliai nepasikeis, ilgametis katalonų lyderis ketina išvykti, rašo Ispanijos žiniasklaida. 33-ejų argentinietis 2021-ųjų vasarą taps laisvuoju agentu. Jis jau kurį laiką yra siejamas su Milano „Inter“ ir „Manchester City“ ekipomis.

„Barcelona“ jau nutarė atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu Quique Setienu, o palikti savo postą turėtų ir komandos sporto direktorius Ericas Abidalis. Vis dėlto, pasak pranešimų, L. Messi norėtų, kad pasitrauktų ir klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu.

Šių metų Čempionų lygos pusfinalyje nežais nei L. Messi, nei C. Ronaldo, kartu turintys 11 „Ballon d‘Or“ apdovanojimų. Tai pirmas toks atvejis nuo 2005 metų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)