„Bayern“ neseniai tapo Vokietijos čempionato nugalėtoju. Pernai taurės turnyro finale Bavarijos klubas 3:0 palaužė „Leipzig“ futbolininkus.

„Bayer“ ekipa stengsis nuplauti apmaudo kartėlį – praėjusį savaitgalį ji paskutiniame Vokietijos pirmenybių ture nesugebėjo pakilti iki ketvirtosios vietos, liko penkta ir nepateko į UEFA Čempionų lygą. „Bayer“ dviem taškais atsiliko nuo ketvirtojoje pozicijoje likusios Menchengladbacho „Borussia“ komandos.

Tuo tarpu „Bayern“ artimiausią persekiotoją Dortmundo „Borussia“ aplenkė 13 taškų. Paskutiniame Bundeslygos ture „Bayer“ savo aikštėje 1:0 įveikė „Mainz“ komandą, o „Bayern“ svečiuose 4:0 sudorojo „Wolfsburg“ .

Leverkuzeno klubas Vokietijos taurę yra laimėjęs tik vieną kartą – 1993 metais. „Bayern“ žaidėjai šį trofėjų į viršų kėlė net 19 sykių. Tai rekordas. Bavarams tai bus 24-asis finalas, o „Bayer“ – tik 4-asis.

„DFB-Pokal“ lemiamoje dvikovoje šios ekipos tarpusavyje galynėsis pirmą kartą turnyro istorijoje. „Bayern“ ir „Bayer“ tris kartus yra susitikusios kituose etapuose – 2009, 2015 ir 2018 metais. Dviejuose mačuose pajėgesnis buvo Miuncheno klubas, viename – Lėverkuzeno.

Šį sezoną taurės varžybų pusfinalyje „Bayern“ 2:1 privertė pasiduoti Frankfurto „Eintracht“ futbolininkus, o „Bayer“ 3:0 nepaliko vilčių ketvirtosios lygos „Saarbrucken“ klubui.

Šio sezono Vokietijos Bundeslygoje komandos apsikeitė pergalėmis. Triumfavo svečiuose žaidusios ekipos Miunchene 2:1 pergalę šventė „Bayer“, o Lėverkuzene 4:2 – „Bayern“. Per pastarąsias ketverias tarpusavio rungtynes Bundeslygoje abu klubai laimėjo po du sykius.

Vokietijos taurės varžybų finalą nuo 20.50 val. tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)