Pratęsimas nugalėtojo neišaiškino, o baudinių „loterijoje“ geriau sekėsi svečiams - 3:1.

Madridiečiai pirmavo 2:0 po Cristiano Ronaldo realizuoto 11 metrų baudinio ir gražiai baigto derinio 6-ą ir 14-ą minutėmis, bet Arjenas Robbenas 27-ą sušvelnino santykį taip pat nuo baudinio žymės - 1:2.

Baudinių serijoje vokiečiai pirmavo 2:0, kai Manuelis Neueris atrėmė C. Ronaldo ir Kaka smūgius, o taiklūs buvo Davidas Alba ir Mario Gomezas. Tačiau netrukus Ikeras Casillasas neutralizavo Tony Krooso ir Philippo Lahmo bandymus, o įvartį pasiekė Xabi Alonso. Tada virš vartų smūgavio Sergio Ramosas, o lemiamą baudinį realizavo Bastianas Shweinsteigeris.

Rungtynės

Pirmą pavojingą ataką „Real“ klubas surengė jau 3-ią minutę, kai stipriai iš arti smūgiavo Sami Khedira.

5-ą minutę svečių iš Miuncheno baudos aikštelėje kamuolys po Angelio Di Maria skersavimo pataikė į Davido Alabos ranką ir teisėjas iš Vengrijos Victoras Kassai nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Jį ramiai realizavo Cristiano Ronaldo - 1:0.

8-ą minutę puikią progą išlyginti rezultatą turėjo Arjenas Robbenas, bet jos neišnaudojo. 12-ą minutę pavojingai į vartus smūgiavo Mario Gomezas, bet Ikeras Casillasas buvo budrus, o Franckas Ribbery pakartotinai nukreipti kamuolio į vartus nesugebėjo.

14-ą minutę „Real“ ekipa surengė gražų derinį ir, kamuolį baudos aikštelėje laisvas gavęs C. Ronaldo, antrą kartą nuginklavo Manuelį Neuerį - 2:0. Tai buvo 10-as portugalo įvartis 10-ose Čempionų lygos turnyro rungtynėse.

20-ą minutę „Bayern“ futbolininkai po kampinio kelis kartus smūgiavo galvomis į varžovus vartus, bet šeimininkai pavojų likvidavo.

26-ą minutę jau madridietis Pepe savo baudos aikštelėje pargriovė Mario Gomezą ir antrą  vakaro 11 metrų baudinį įmušė A. Robbenas - 1:2.

31-ą minutę Madrido klubo žaidėjas Karimas Benzema įsiveržė į „Bayern“ komandos baudos aikštelę ir labai pavojingai smūgiavo į tolimą vartų kampą, bet kamuolys praskriejo šalia virpsto.

34-ą minutę puikias progas vokiečių mini šturmo metu turėjo M. Gomezas ir F. Riberry. Vyko permainingas žaidimas ir pavojingi momentai kildavo tai prie vienų, tai prie kitų vartų. Į kėlinio pabaigą futbolas tapo ramesnis, bet teritorinę persvarą turėjo „Bayern“ klubas. Kėlinys baigėsi itin pavojingu A. Robbeno baudos smūgiu.

Antras kėlinys

Antras kėlinys prasidėjo K. Banzema pavojingu skersavimu, bet į tai M. Gomezas atsakė gana pavojingu smūgiu galva (48-ą min.). Vėliau žaidimas aprimo ir išsilygino.

67-ą minutė „Bayern“ surengė kontrataką, kurioje dalyvavo A. Robbenas ir M. Gomezas. Olandas sužaidė savanaudiškai ir prarado kamuolį.

Komandos vis labiau rūpinosi savo vartų saugumu, negu aktyviais puolimo veiksmais. Įsiminė 77-ą K. Benzema prasiveržimas dešiniu kraštu, pasibaigęs kampiniu, ir „Bayern“ užsitęsęs derinys 83-čią minutę.

85-ą minutę A. Robbenas puikiai išvedė vieną prieš vartininką M. Gomezą, bet pastarasis sudelsė ir progą prarado.

Po 90-ies minučių kovos galutinis nugalėtojas (pagal dvejų rungtynių bendrą rezultatą) - nepaaiškėjo. Komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimas

Papildomo laiko pradžią aktyviau pradėjo „Real“ ekipa, kuri trim minutėms užspaudė svečius. Iniciatyvą perėmė madridiečiai, jie ilgiau kontroliavo kamuolį, rezgė atakas, o vokiečiai patikimai gynėsi. Taip ir baigėsi pratęsimo pirmas kėlinys.

Antro pratęsimo pradžioje žaidimo braižas nesikeitė - atsargios atakų užuomazgos ir visas dėmesys savų vartų gynybai. Kiek pavojingesnis buvo Kaka reidas 113-ą minutę į „Bayern“ baudos aikštelę.

116-ą minutę madridietis Estabanas Granero imitavo pražangą varžovų baudos aikštelėje, bet buvo nubaustas geltona kortele už vaidybą.

117-ą minutę po pavojingo bavarų išpuolio, žaibišką kontrataką per pusę aikštės surengė brazilas Marcelo, bet po jo perdavimo Gonzalo Higuainas atsidūrė nuošalėje. Netrukus teisėjo švilpukas užfiksavo pratęsimo pabaigą ir komandoms teko mušti baudinius.

Rezultatas:

Madrido „Real“ 4 - 6 Miuncheno „Bayern“***, po 11 metrų baudinių, (pirmas mačas - 1:2, antras - 2:1, 11 metrų baudiniai 1-3).

6' Cristiano Ronaldo [1 - 0] (iš 11 metrų baudinio)
14' Cristiano Ronaldo [2 - 0]
27' Arjenas Robbenas [2 - 1] (iš 11 metrų baudinio)

11 metrų baudiniai:

Davidas Alaba [0 - 1]
Cristiano Ronaldo - nėra [0 - 1] (atrėmė vartininkas)
Mario Gomez [0 - 2]
Kaka - nėra [0 - 2] (atrėmė vartininkas)
Tony Kroos - nėra [0 - 2] (atrėmė vartininkas)
Xabi Alonso [1 - 2]
Philipp Lahm - nėra [1 - 2] (atrėmė vartininkas)
Sergio Ramos - nėra [1 - 2] (virš vartų)
Bastian Schweinsteiger [1 - 3]

„Real“: Ikeras Casillasas, Alvaro Arbeloa, Pepe, Sergio Ramosas, Marcelo, Sami Khedira, Xabi Alonso, Angelis Di Maria (75' Kaka), Mesutas Ozilas (Estaban Granero), Cristiano Ronaldo, Karimas Benzema (106' Gonzalo Higuainas).

„Bayern“: Manuelis Neueris, Philippas Lahmas, Jerome'as Boatengas, Holgeris Badstuberis, Davidas Alaba, Luizas Gustavo, Bastianas Schweinsteigeris, Arjenas Robbenas, Toni Kroosas, Franckas Ribery (95' Thomas Mulleris), Mario Gomezas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)