Pagal ją, kaltinamajam gali būti suteikta malonė, kuria ir siekiama paskatinti mokesčių vengėjus prisipažinti.

U. Hoenessas pripažino, kad nesumokėjo 27,2 mln. eurų mokesčių iš pajamų, kurias gavo per slaptas sąskaitas Šveicarijos bankuose, ir dabar 62-ejų metų futbolo klubo prezidentas tikisi atlaidumo vienoje atidžiausiai stebimų mokesčių bylų Vokietijos istorijoje.

Viskas priklauso nuo to, ar U. Hoenessas, kuris kaip žaidėjas prisidėjo prie Vokietijos futbolo komandos pergalės 1974 metų pasaulio čempionate, nuoširdžiai bendradarbiavo su pareigūnais atskleidžiant nesumokėtus mokesčius. Byla sukrėtė šalį ir paskatino tūkstančius gudragalvių deklaruoti nesumokėtus mokesčius.

Kaip buvo skelbta anksčiau, U. Hoenessas nuo valstybės nuslėpė 18 milijonų eurų, kurie nukeliavo į neatskleistą banko sąskaitą.

Iš pradžių buvo pasirodę pranešimų, kad praeityje garsus futbolininkas gali buvo nuteistas 10 metų. Taip pat vokietis buvo apkaltintas tuo, kad nesugebėjo įrodyti per 2003-2009 metus papildomai gautus 33 milijonus eurų.

U. Hoenessas galėjo išvengti šios bausmės, tačiau praėjusiais metais nesugebėjo pateikti tinkamų dokumentų, kurie įrodytų jo nekaltumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)