UEFA serbo veiksmuose neįžvelgė nieko itin nesportiško ir niekaip neatsižvelgė į tai, kad varžovo traumuotas V. Slavickas dabar nežais galbūt net metus, todėl skyrė tokią pačią baudą, kurią futbolininkai gauna už per vieną susitikimą užsidirbtas dvi geltonas korteles.

Tokių naujienų sulaukusi serbų spauda džiūgauja, kad M. Gobeljičius, kuriam grėsė būti suspenduotam bent keliems mačams, galės padėti komandai jau antradienį per pirmąją UEFA Čempionų lygos atrankos akistatą su danų „Kobenhavn“.

Kadangi M. Gobeljičius nežaidė atsakomosios dvikovos su suomių HJK ekipa, laikoma, kad jis jau savo atliko savo nuobaudą.

Primename, kad M. Gobeljičius lietuvį traumavo taip pat UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėse Belgrade. 26-erių metų „Crvena Zvezda“ gynėjas be ceremonijų įčiuožė marijampoliečiui į koją ir sulaužė blauzdikaulį bei šeivikaulį.

M. Gobeljičius buvo išvarytas iš aikštės, o V. Slavickas skubiai išvežtas į ligoninę. Dėl operacijos jis negalėjo su komandos draugais grįžti į Lietuvą.

„Crvena Zvezda“ nugalėjo „Sūduvą“ 2:1 ir žengė į kitą etapą, pasiųsdama Lietuvos čempionus į UEFA Europos lygos atrankos varžybas.

Dėl grubaus serbo žaidimo sureagavo ir Lietuvos futbolo federacija (LFF), kadangi V. Slavickas taip pat žaidė nacionalinėje rinktinėje. LFF kreipėsi į UEFA drausmės komitetą, prašydama griežtai įvertinti sveikatai pavojingą M. Gobeljičiaus veiksmą.

„Mes palaikome Lietuvos klubus ir jų žaidėjus, todėl kreipėmės į UEFA, kad Drausmės komitetas peržvelgtų neetišką Serbijos klubo žaidėjo elgesį, – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Tai buvo šiurkštus veiksmas, kuris net gali baigti futbolininko, kuris yra Lietuvos rinktinės dalis, karjerą. Tikimės, kad UEFA viską atidžiai ištirs ir priims teisingą sprendimą, nes ši situacija akivaizdžiai neatitiko sporto etikos taisyklių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)