Įpusėjus pirmajam kėliniui už galvos griebėsi abiejų komandų atstovai. Iš pradžių nei Jonui Dagurui Thorsteinssonui, nei Isakui Bergmannui Johannessonui nepavyko pataikyti į vartų stačiakampį iš dėkingų padėčių, netrukus pavojingai galva smūgiavo Hakonas Arnaras Haraldssonas.

Kitoje aikštės pusėje į tete-a-tete su islandų vartininku Runaru Runarssonu nubėgo Fiodoras Černychas, bet įveikti priešininko nesugebėjo.

49-ą min. S. Dariaus ir S. Girėno stadionas plojo aikštę palikusiam šeimininkų kapitonui Sauliui Mikoliūnui, kurį komandos draugai išlydėjo suformavę garbės koridorių, o greta šoninės linijos jau laukė artimieji bei ištikimos šalies futbolo gerbėjos Drąsuolės Bilevičiūtės gėlės.

Trečiadienio rungtynės Lietuvos rinktinės rekordininkui buvo paskutinės. 38-erių gynėjas 101-ą kartą žaidė vilkėdamas savo šalies nacionalinės komandos marškinėlius. Nuo 2004-ųjų jos garbę gynęs veteranas yra pelnęs 5 įvarčius.

Saulius Mikoliūnas

Antrame kėlinyje žaidimo tempas nukrito, pavojingų progų buvo mažiau, tik 84-ą min. neišlaikė Islandijos kapitono Horduro Magnussono nervai. Gynėjas metė kamuolį į nueinančio Lino Klimavičiaus nugarą ir taip užsidirbo antrą geltoną kortelę.

Iškart po to savo galimybe nepasinaudojo baudos aikštelėje atsidūręs Paulius Golubickas – pagal turnyro reglamentą, ištiksėjus likusiam laikui komandoms teko išmėginti laimę 11 m baudinių serijoje.

Edvinas Gertmonas

Pirmieji 10 abiejų ekipų atstovų smūgių buvo tikslūs, kol lemiamą klaidą padarė 20-metis gynėjas Natanas Žebrauskas, mušęs greta virpsto.

Lietuvos rinktinėje šiame mače debiutavo po keitimų pasirodę Klaudijus Upstas ir Gvidas Gineitis.

Rezultatas

Lietuva 0 – 0 Islandija (11 m 5:6)
84' pašalintas Horduras Magnussonas (Islandija)

Kitame pusfinalyje Rygoje Latvija taip pat po baudinių serijos (5:3) nugalėjo Estiją. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1.

Finalas vyks sekmadienį, o kova dėl trečios vietos su estais Lietuvos ekipos laukia Taline šeštadienį, nuo 14 val.

Islandai į nuo 1928 metų rengiamas Baltijos taurės varžybas pakviesti pirmą kartą. Lietuviai jas yra laimėję dešimt sykių (latviai – 13, estai – 4). Tiesa, paskutinė pergalė švęsta jau senokai – 2010-aisiais.

Praėjusį kartą – 2020 metais – Baltijos taurę kilnojo estai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)