„Barcelona Soccer Academy“ (BSA) buvo įsteigta grupės profesionalų, kurie ilgą laiką dirbo su FC „Barcelona“ klubo auklėtiniais., o šios akademijos direktorius Mike Puig nuo 2004 iki 2010 metų buvo FC „Barcelona“ futbolo mokyklos direktorius.

„Ateitis“ su Barselonos futbolo akademija bendradarbiavimą pradėjo praėjusį rudenį, kai ji savo keturiolikmečių komandą atsiuntė į „Ateitis CUP“ turnyrą. Tuomet po turnyro ispanų treneriai kalbėjo apie nuostabią turnyro organizaciją.

„Ši stovykla – bendradarbiavimo su Barselonos treneriais pradžia. Viskas daroma žaidimo principu, todėl vaikams yra labai įdomu. Lietuviai treneriai dažnai pasako, kad reikia daryti, tačiau neparodo, kaip tą daryti. Ivanas ir Danielis, atrodo, kad ne treniruotų, o patys treniruotųsi“, – apie stovyklą kalbėjo „Ateities“ futbolo mokyklos direktorius Dainius Gudaitis.

Ispanų treneriai dirbo tiek su dešimtmečiais, tiek su penkiolikmečiais. Tris dienas iš eilės nuo ryto iki vakaro Ivanas Palanco Santiago ir Danielis Perezas Gene dalinosi savo patirtimi.

„Vykdami čia, nelabai žinojome, ko tikėtis. Ypač to, kad vaikai tokioje ne futbolo šalyje gali būti tokie motyvuoti. Jums, lietuviams, ypač trūksta taktinio pasirengimo ir mąstymo aikštėje. Be to, jums trūksta aistros futbolui. Manau, kad tai didžiausi skirtumai tarp vaikų Lietuvoje ir Ispanijoje“, – po treniruočių stovyklos kalbėjo 34 metų I. Santiago.

Kita analogiška stovykla numatoma liepos mėnesį Barselonoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)