Po triuškinamos nesėkmės UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje, kai „Barca“ 2:8 nusileido Miuncheno „Bayern“, klubas atleido trenerį Quique Setieną. Antradienį taip pat atsisveikinta su sporto direktoriumi Ericu Abidaliu, kurio kėdę užėmė iki tol sudėties planuotojo pareigas ekipoje užėmęs Ramonas Planesas.

R. Koemanas, 1988 metų Europos čempionas, aktyvaus futbolo laikais vilkėjo katalonų klubo marškinėlius. „Barelonos“ strategu olandas pagal sutartį bus iki 2022 metų birželio.


R. Koemanas taip pat treniravo Nyderlandų rinktinę, su kuria kontraktu buvo susisiejęs iki 2022 metų.

„Man buvo didelė garbė dirbti su Nyderlandų rinktine. Per pastaruosius 2,5 metų stengiausi padaryti viską, kas buvo mano jėgose, kad pasiektume sėkmę. Su pasididžiavimu žvelgiu į mūsų bendrus laimėjimus. Ši rinktinė turi gražią ateitį, tuo nė kiek neabejoju. Visi žino, kad „Barcelona“ – tai mano svajonių klubas. Galimybė ten dirbti kelia man ypatingus jausmus“, – Nyderlandų futbolo federacijos spaudos tarnybai sakė R. Koemanas.

Pažymėtina, kad trenerio duonos jis taip pat yra ragavęs „Barcelonos“ ekipoje – 1997-1998 metų sezoną dirbo Louiso van Gaalo asistentu.

Vyriausiuoju treneriu olandas dirbo keturiose skirtingose lygose. Anglų „Premier“ lygoje jis vadovavo „Southampton“ ir „Everton“ komandoms.


Buvęs pasaulinio lygio gynėjas savo kelione į Barseloną sukėlė pykčio bangą, nes pažeidė Nyderlandų karantino taisykles. Anot dienraščio AD.nl, į Nyderlandus grįžęs treneris namų sąlygomis nevykdė privalomo karantino.

Nyderlanduose katalonų sostinė patenka į kodą „Oranžinis“, tai reiškia, kad asmenys, grįžę iš šiuo kodu pažymėtų vietovių privalo 10 dienų praleisti namuose ir vengti kontakto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)