Pakiliai rungtyniavę Gerardo „Tata“ Martino auklėtiniai gimtajame Camp Nou stadione 7:0 sudaužė svečius iš Valensijos ir užtikrintai startavo nacionalinėse pirmenybėse.

„Tai geriau, nei galėjau įsivaizduoti. Komanda žaidė užtikrintai ir susikaupusi. Ką gi, dabar reikia pamėginti išlaikyti tokį lygį“, - tvirtino argentinietis.

Kaip ir galima buvo tikėtis, daugelį žurnalistų nustebino, jog treneris antrajame kėlinyje pakeitė ekipos lyderį Lionelį Messi, tačiau „Tata“ Martino tuoj pat paaiškino savo sprendimą.

„Mūsų laukia ilgas sezonas ir teks žaisti daug alinančių rungtynių, todėl net ir L. Messi reikia poilsio. Žinoma, net ir didžiausias kvailys jo nekeistų, jei tai būtų atkaklus ir svarbus mačas, tačiau aš apie tai kalbėjau su Leo. Jis yra protingas vaikinas ir viską puikiai supranta“.

Antrajame kėlinyje rungtyniavęs „Barcelona“ naujokas Neymaras dvikovoje su „Levante“ nepelnė įvarčio, o susitikimo pabaigoje užsidirbo geltoną kortelę, tačiau argentinietis neskubėjo kritikuoti puolėjo.

„Jam vis dar reikia laiko adaptacijai. Viskas turi vykti palaipsniui. Jei paskubėsime, pridarysime žalos ir komandai, ir pačiam futbolininkui“, - įsitikinęs „Tata“ Martino.

Trenerio pagyrų nusipelnė puikiai rungtyniavęs saugas Cescas Fabregas, kuris pats ne tik atliko du rezultatyvius perdavimus, tačiau suvaidino svarbų vaidmenį dar bent trijose situacijose, kuomet pasižymėjo jo komandos draugai.

„Aš daug kalbėjausi su Cescu. Pasakiau jam, kad žinau jo galimybes bei pasitikiu jo sugebėjimais. Su savo užduotimis aikštėje jis susitvarkė puikiai“, - taip aktyviai „Manchester United“ medžiotą kataloną gyrė strategas.