Antrus metus iš eilės „Primera“ čempionato nugalėtoja tapusi „Barcelona“ ekipa gegužės 22-ą dieną turi galimybę apginti ir pernai iškovotą Karaliaus taurę. Dėl šio trofėjaus Luiso Enrique auklėtiniai Madrido „Vicente Calderon“ stadione jėgas išmėgins dvikovoje su „Sevilla“ ekipa.

Savaitės pradžioje Ispanijos centrinės valdžios atstovė Madrido regione Maria Concepcion Dancausa paskelbė, jog į stadioną bus draudžiama neštis ir demonstruoti vadinamąsias esteladas - tai raudonomis ir geltonomis juostomis išmargintos Katalonijos vėliavos su žvaigžde mėlyname arba geltoname trikampyje.

Tokius simbolius itin pamėgę Katalonijos regiono nepriklausomybės šalininkai, kurie šiomis vėliavomis mosuoja ne tik Karaliaus taurės varžybose, bet ir Ispanijos nacionalinių pirmenybių, ir Čempionų lygos susitikimų metu.

„Tiek sportas apskritai, tiek ir futbolas, kuris yra viena iš sporto šakų, neturi tapti politinės konfrontacijos arena“, - draudimą argumentavo M. Concepcion Dancausa.

Toks Ispanijos centrinės valdžios sprendimas neliko nepastebėtas Katalonijoje, o „Barcelona“ klubas išreiškė susirūpinimą dėl žmogaus teisių ir žodžio laisvės suvaržymų.

„Barcelona“ visada gynė ir toliau ketina ginti visų žmonių teises laisvai reikšti savo nuomones ir įsitikinimus. Tai galioja ir klubo fanams, kurie stadiono tribūnose demonstruoja korektišką elgesį ir pagarbą aplinkiniams. Manome, jog toks Ispanijos centrinės valdžios draudimas gali būti prilygintas bandymui suvaržyti žmogaus žodžio laisvę ir prigimtines teises nevaržomai reikšti savo įsitikinimus“, - sakoma oficialiame Katalonijos klubo pareiškime.