Iš ligoninės komplekso D. Villa pirmą kartą nuo praėjusių metų gruodžio pabaigos išėjo be ramentų, o „Barcelona“ komandos gydytojas Ramonas Cugatas patvirtino, kad futbolininko kojos tyrimų rezultatai pranoko net ir pačias drąsiausias prognozes.

Pasak mediko, puolėjas dar maždaug 15-20 dienų individualiai sportuos treniruoklių salėje bei atliks specialius pratimus, o tuomet reabilitacija persikels į lauką ir futbolininkas pradės bėgioti, tačiau dar negalės dirbti su kamuoliu.

Spartus puolėjo kojos gijimas leidžia medikams atsargiai spėlioti, kad D. Villa gali visiškai pasveikti gerokai anksčiau nei buvo planuota. Dar šių metų pradžioje abejota, ar žaidėjas galės rungtyniauti vasarą Lenkijoje bei Ukrainoje vyksiančiame Europos čempionate, tačiau dabar vis drąsiau kalbama, kad „Barcelona“ futbolininkas gali aikštėje pasirodyti jau Ispanijos Karaliaus taurės turnyro finale.

Lemiamoje šio turnyro dvikovoje gegužės pabaigoje „Barcelona“ ekipa susitiks su Bilbao „Athletic“ klubu.

Sunkią kojos traumą D. Villa patyrė praėjusių metų gruodžio 15-ą dieną. Katalonijos klubo puolėjui pasaulio klubų čempionato pusfinalio mače su Dohos „Al-Sadd“ ekipa (Kataras) lūžo blauzdikaulis.