Budapešto „Honved“ gali džiaugtis nenusvilę nagų LFF stadione jiems užkurtoje pirtyje.

UEFA Europos lygos pirmo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse namuose „Žalgiris“ sužaidė su vengrais 1:1 (1:0). Toks rezultatas atvėrė kelią tolyn ketvirtai praėjusio sezono Vengrijos pirmenybių komandai, kadangi savo aikštėje ji buvo laimėjusi 3:1.

„Skirtumas, kurį paveldėjome iš pirmo mačo, buvo didelis. Bet tai – ne pasiteisinimas. Vyrukai šiandien labai pasistengė, tačiau galime ir turime žaisti geriau“, – komentavo J. Martinsas.

52-ejų portugalas tik pirmadienį perėmė komandos vairą iš netikėtai išvykusio Mareko Zubo. Laikinai į vyriausiojo trenerio pareigas paskirtas buvęs Kauno „Stumbro“ strategas teigė esantis patenkintas tuo, ką pavyko nuveikti per tris dienas.

„Ypač mačo pradžioje žaidėjai darė tiksliai tai, ko iš jų ir norėjau. O per tokį trumpą laiką nėra paprasta pasiekti tokį efektą. Pasiruošėme, kaip galėjome. Sukūrėme daugiau nei pakankamai progų, kad dabar būtume kitokioje situacijoje. Bet toks jau tas futbolas“, – apgailestavo specialistas.

Šeimininkai pradėjo rungtynes išsyk nusitaikę į vartus ir nuolat laužė vengrų gynybą, užbaigdami atakas pavojingais smūgiais.

Dividendų atnešė ir nedidelė rokiruotė „Žalgirio“ taktinėje schemoje: iš puolimo smaigalio į saugų liniją buvo atitrauktas Tomislavas Kišas, į priekį išstumtas Liviu Antalis.

Būtent šis duetas 18-ą min. sukūrė įvartį – po tolimo kroato perdavimo visiškai laisvas baudos aikštelėje atsidūręs rumunas šaltakraujiškai pirmu lietimu pasiuntė kamuolį į vartų kamputį.

52-ą min. šįkart jau po Sauliaus Mikoliūno perdavimo T. Kišas neišnaudojo labai panašios progos. O dar po kelių minučių vartininko Robi Lefkovitso neįveikė L. Antalis.

Problema ta, kad valandą turėdamas ryškią persvarą – ne tik teritorinę, bet ir žaidybinę, „Žalgiris“ antro įvarčio taip ir neįmušė.

Ir pakako vienos žioplystės savo baudos aikštelėje, kad aukštai pakilęs vilčių balionas išleistų orą – 62-ą min. po kampinio neužtikrintai sužaidus gynėjams ir vartininkui Martinui Berkovecui, „Honved“ kapitonas Djordje Kamberis nubaudė vilniečius keistu įvarčiu.

„Žalgiris“ toliau spaudė ir kūrė gaisrus prie varžovų vartų, bet ir pats galėjo praleisti dar vieną dūrį po svečių kontratakos. Galiausiai J. Martinso auklėtiniams liko tenkintis lygiosiomis, prilygstančioms pralaimėjimui.

„Futbolas – klaidų žaidimas. Žinojome, kad varžovai bus susikaupę ir kovos tiek dėl „pirmų“, tiek dėl „antrų“ kamuolių. Bet klaidų buvo ir bus – kaip gyvenime, taip ir futbole“, – DELFI paklaustas apie apmaudžiai praleistą įvartį, filosofiškai kalbėjo J. Martinsas.

Tiesa, jis išskyrė ir tuos, kurie, jo žodžiais, neklydo.

„Ačiū „Žalgirio“ sirgaliams, jų palaikymas tikrai padarė įspūdį. Kas jau kas, bet jie klaidų nedarė“, – pažymėjo pirmą kartą „Pietų IV“ užnugarį pajutęs treneris.

Tuo metu tiesioginis jo oponentas Giuseppe Sannino neslėpė palengvėjimo.

„Varžovas buvo labai gerai pasiruošęs ir prisitaikęs žaisti ant dirbtinės vejos. Žinoma, norėtųsi daugiau atakuoti, bet supraskite, kad mes tik mėnesį treniruojamės, nesame geriausios sportinės formos, kitaip nei „Žalgiris“. Taigi, skirtumas tarp komandų situacijų buvo labai didelis. Kas lėmė tai, kad būtent mes žengiame į kitą etapą? Manau, mūsų žaidimo organizacija ir futbolininkų pasiaukojimas“, – dėstė 62-ejų italas.

„Honved“ antrame Europos lygos atrankos etape susitiks su „Universitatea Craiova“ klubu iš Rumunijos, kuris bendru santykiu 6:4 eliminavo „Sabail“ (Azerbaidžanas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)