Prieš sezoną daugelio nurašyta ir ekspertų tik ketvirta arba penkta komanda vadinta „Trakų“ ekipa po dviejų turų turėjo vos tašką, tačiau tada pradėjo skinti vieną pergalę po kitos.

„Reikia įvertinti tai, kad į komandą atvyko naujas treneris, pasikeitė daug žaidėjų, be to 17-ą šio sezono minutę traumą patyrė Deividas Česnauskis. Visi žinojome, kad nesėkmingai pradžia laikina“, - pirmas dvejas rungtynes prisiminė „Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis.

Po pergalės prieš Marijampolės „Sūduvą“ „Trakų“ žaidimo kreivė pradėjo kilti didžiuliu greičiu į viršų – komanda tapo rezultatyviausia A lygoje, o netrukus šoktelėjo ir į antrą vietą.

„Ta antra vieta „Trakams“ tikrai yra geras rezultatas. Sakyčiau, kad toks pasiekimas pirmiausia trenerio nuopelnas. Jis sugeba susigaudyti įvairiose situacijose, jo vidinė kultūra aukšta, juo pasitiki žaidėjai ir tai akivaizdžiai pastebima.

Žiūrint į dabartinę situaciją, „Trakams“ šį sezoną tapti čempionais dar būtų per anksti, nes „Žalgiris“ pagal savo sudėtį tiesiog negali užimti žemesnės nei pirma vieta. Gerai, kad trakiškiai bandė sudaryti konkurenciją ir būtų gerai, kad tokių komandų būtų daugiau. Tik tada didės žaidėjų motyvacija, jie augs kaip žaidėjai ir tada atsiras rezultatai Europoje“, - kalbėjo legendinis treneris Benjaminas Zelkevičius.

„Žalgiris“ čempionate žaisdamas su antro penketuko komandomis prarado vos 2 taškus Pakruojo „Kruojai“, kai „Trakai“ net 5 taškus padovanojo „Uteniui“, keturis – tai pačiai „Kruojai“, tris – „Šiauliams“. Šios netektys komandai labiausiai ir atsiliepė kovojant dėl aukso.

„Viskas paprasta. „Žalgiris“ turi ilgesnį atsarginių suolą, žaidėjai yra aukštesnio meistriškumo, todėl jie „nemerkė“ taškų ten, kur neturėtų to daryti nei viena pirmo ketverto komanda. Na ir kas, kad Klaipėdos „Atlantas“ dukart nugalėjo „Žalgirį“, jei jie prarado daug daugiau taškų su silpnesnėmis komandomis“, - savo nuomonę dėstė žurnalistas Nerijus Kesminas.

„Trakų“ žaidimo kreivė itin smuko po dalyvavimo Europos turnyre, kurio metu komanda ne tik neturėjo atostogų, tačiau ir prarado tuo metu rezultatyviausią savo komandos žaidėją Luką Kochanauską. Grįžę į A lygą, trakiškiai per kelias rungtynes prarado net 5 taškus, o ir pergalės būdavo iškovojamos nepaprastai didelių pastangų dėka.

„Aš nemanau, kad tos dvi savaitės turėjo lemiamos įtakos čempionatui, nors žinoma, kad kažkiek prisidėjo prie riterių „sėdimo“. Tuo metu žaidėjams trūko ir poilsio, ir šviežumo...“, - sakė N. Kesminas, pridūręs, kad su išvadomis skubėti nereikia, nes „Žalgiris“ čempionu dar netapo.

„Žalgiriui“ čempionate liko išvyka į Klaipėdą, vėliau į Marijampolę ir namų rungtynės su tais pačiais „Trakais“.

„Riteriai“, savo ruožtu, iki rungtynių su „Žalgiriu“, žais su „Klaipėdos granitu“, „Šiauliais“ ir Kauno „Spyriu“. Be to, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro atsakomas rungtynes su „Atlantu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)