Turbūt didžiausią įtaką „kanonieriams“ turėsiantis perėjimas – kapitono Cesco Fabregaso persikėlimas į „Barcelona“ ekipą.

Komandą taip pat paliko gynėjas Gaelas Clichy ir saugas Samiras Nasri, kurie perėjo į „Manchester City“ ekipą. Gynėjas Emmanuelis Eboue buvo parduotas Stambulo „Galatasaray“ klubui, o puolėjas Jay’us Emmanuelis-Thomasas papildė „Ipswich“ komandos gretas.

Antrojoje sezono pusėje ekstra atveju į komandą atvykęs vartininkas Jensas Lehmannas baigė profesionalaus futbolininko karjerą. Tuo tarpu puolėjas Carlosas Vela buvo išnuomotas „Real Sociedad“ ekipai.

Nors „Arsenal“ paliko du gynėjai ir du saugai, komandos vyriausiasis treneris vis dar nesugeba rasti kuo galėtų sustiprinti sudėtį. Vienintelis rimtesnis vasaros pirkinys buvo puolėjas Gervinho, atvykęs iš „Lille“ klubo, bet ir šis žaidėjas sustiprins ne tą, ką reikėtų - puolamąją grandį.

Aišku, negalima pamiršti ir dar dviejų pirkinių – aštuoniolikamečio krašto saugo Alexo Oxlade‘o-Chamberlaino ir devyniolikamečio krašto gynėjo Carlo Jenkinsono. Tačiau šiuos du žaidėjas būtų galima vadinti investicija į ateitį, o „Arsenal“ gero žaidimo reikia jau dabar.