Vienintelį ir pergalingą įvartį Aaronas Sanchezas pelnė 51-ą minutę iš 11 metrų baudinio. Lietuviai mačą baigė devyniese, kai iš aikštės buvo pašalinti sekmadienį vyrų rinktinei atstovavę Gratas Sirgėdas (85-ą) ir Donatas Kazlauskas (90+3' min.).

Rezultatas:

Andora (U21) 1 - 0 Lietuva (U21)

51' Aaron Sanchez [1 - 0] (iš 11 metrų baudinio)

85' Gratas Sirgėdas - raudona kortelė
90+3' Donatas Kazlauskas - raudona kortelė

Lietuva: Tomas Švedkauskas, Julius Aleksandravičius, Justinas Januševskis, Lukas Čerkauskas, Rolandas Baravykas, Donatas Kazlauskas, Povilas Kiselevskis, Gratas Sirgėdas, Donatas Šėgžda (70 min. Danielis Romanovskis), Simonas Stankevičius (46 min. Domantas Šimkus), Darius Kazubovičius (46 min. Edvardas Tamulevičius).

Atsarginiai: Deividas Mikelionis, Justas Raziūnas, Lukas Artimavičius, Tomas Bučma.

Andoros rinktinė atrankos ciklą pradėjo dviem pralaimėjimais išvykoje. Pirmoje dvikovoje pietiečiai svečiuose 0:1 nusileido airiams, o praėjusią savaitę rezultatu 0:4 išvykoje pralaimėjo Slovėnijai.

Nepavyko primesti savo žaidimo

Lietuvos komandai tai buvo pirmos rungtynės naujame atrankos cikle. Geriausią ataką pirmame kėlinyje lietuviai surengė 15-ą minutę. Po Rolando Baravyko reido ir perdavimo iš dešinio krašto D. Kazlauskas smūgiavo į vartus, tačiau kamuolį puikiai atrėmė Andoros ekipos vartininkas.

Lietuvos komandai pirmame kėlinyje nepavyko primesti savo žaidimo varžovams, atakos dažnai strigdavo klampioje varžovų gynyboje. 42 min. šansą turėjo Darius Kazubovičius, tačiau spaudžiamas gynėjo jis smūgiavo nestipriai ir kamuolį nesunkiai sugavo vartininkas.

Baudinys - po nepavojingo epizodo

Antras kėlinys lietuviams prasidėjo itin apmaudžiai. 50 min. nepavojingoje situacijoje teisėjas užfiksavo Domanto Šimkaus pražangą baudos aikštelės krašte ir skyrė 11 metrų baudinį. Jį realizavo A. Sanchezas.

63 min. arti tikslo buvo Donatas Šėgžda, kuris po tolimo perdavimo iš aštraus kampo smūgiavo į vartus, tačiau kamuolį nuo vartų linijos išmušė gynėjas. Po 8 minučių galimybę smūgiui baudos aikštelėje susikūrė D. Kazlauskas, tačiau jo spirtas kamuolys skriejo pro šalį.

Šturmą nugesino raudonos kortelės

Lietuviai rungtynių pabaigoje pakilo į varžovų vartų šturmą ir dažniausiai buvo stabdomi tik pražangomis. 78 min. po baudos smūgio ir perdavimo į baudos aikštelę puikų šansą turėjo Edvardas Tamulevičius, tačiau jo smūgį atrėmė vartininkas, o dvikovoje dėl atšokusio kamuolio šeimininkams šiaip ne taip pavyko apsiginti.

Likus žaisti penkias minutes mūsiškių padėtis dar labiau komplikavosi. Po pražangos prieš vartininką arbitras parodė antrą geltoną kortelę G. Sirgėdui. Negana to, rungtynių pabaigoje už nesportišką elgesį pašalintas D. Kazlauskas.

Vienoje paskutinių atakų lietuviai galėjo išlyginti rezultatą, tačiau vartininkui nesugavus kamuolio dvikovoje su E. Tamulevičiumi gynėjai spėjo likviduoti pavojų.

Turnyro lentelė:

1.Slovėnija11004:03
2.Airija11001:03
3.Andora31021:53
4.Italija00000:00
5.Serbija00000:00
6.Lietuva10010:10

Jei tai kiek nors paguostų visus Lietuvos futbolo aistruolius, antradienį nesisekė visoms Baltijos regiono U21 rinktinėms: Latvija namuose pralaimėjo Maltai 1:2, o Estija savo aikštėje sužaidė tik lygiosiomis su San Marinu 0:0.

Iš viso 2017 metų Europos jaunimo (iki 21 metų) futbolo čempionato atrankoje devyniose grupėse žais 52 rinktinės. Į atkrintamas varžybas, kuriose bus kovojame dėl septynių kelialapių į finalo etapą Lenkijoje, pateks visų devynių grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antras vietas užėmusios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)