„Atskleidžiu, kad esame pasiekę žodinius susitarimus su Lietuvos rinktinės žaidėju Darvydu Šernu, kitas žinomas žaidėjas – Vytautas Lukša. Aš asmeniškai matau šiuos žaidėjus kaip komandos stuburą, kurie tikiuosi komandai tikrai padės, temps komandą į priekį.

Žaidimas turėtų suktis apie juos. Pavyko susitarti ir su Mariumi Činiku, kuris pas mus persikėlė iš Marijampolės „Sūduvos“. Aš pats asmeniškai džiaugiuosi šiuo komandos pastiprinimu. Laukiame dar kelių atvykstančių žaidėjų, gali būti ir keli brazilai, gali būti ir latviai. Tikėkimės, kad savaitės eigoje turėsime konkurencingą komandą“, – susirinkusiems žurnalistams sakė V. Adomaitis.

Netrukus jis pridūrė: „Dabar mes turime apie 10-11 neblogo lygio žaidėjų. Labai tikiuosi, kad komanda bus konkurencinga ir tikrai nebus tas skriaudžiamas klubas, komandos čia nevažiuos galvodamos, kad tikrai iškovos tris taškus“.

Naujasis „Atlanto“ savininkas teigė, jog jį nudžiugino LFF Vykdomojo komiteto sprendimas suteikti Klaipėdos klubui A lygos licenciją.

„Nuspręsta nemušti gulinčio ir papildomai nespardyti – ištiesė mums ranką ir mus pakėlė. Laukia daug darbo, daug veiklos, pasiraitoję rankoves kibom į darbus.

Tai nesuteikia teisės atsipalaiduoti ir į viską žiūrėti pro rožinius akinius. Norisi pastatyti klubą ant kojų, pakelti jo prestižą, reputaciją, norisi, kad jis ne tik statistiškai būtų, bet norisi, kad „Atlanto“ klubą gerbtų, vertintų ir mylėtų. Šiai dienai vyksta peržiūros, šeštadienį vyks draugiškos rungtynės su Kretingos „Minija“ ir matysime daugiau“, – paaiškino V. Adomaitis.

Pasiteiravus apie skolas, kurios anksčiau žiniasklaidoje buvo įvardijamos kaip siekiančios pusę milijono eurų, V. Adomaitis sakė:

„Prieš kelias dienas turėjau gauti audito išvadas, tačiau darbai užsitęsė. Tie faktiniai ir objektyvūs skaičiai bus artimiausiu metu. Aš tada galėčiau daugiau apie tai kalbėti. Tada klubo situacija ir padėtis bus aiškesnė.

Dabar vyksta pakankamai juodas ir sunkus darbas. Aš tikiuosi, kad to juodo darbo rezultatai pasimatys sezono pabaigoje, kai nutildysime skeptikus, kurie eina ir už nugarų kalba. Skeptikai į "Atlanto" pokyčius žiūri su ironija ar net pašaipomis“, – kalbėjo V. Adomaitis.

Vytautas Lukša

Prabilus apie skolas žaidėjams, „Atlanto“ savininkas sakė: „Su dalimi žaidėjų pavyko susitarti, vyksta atsiskaitymai. Aš iš kai kurių žaidėjų net gavau žinučių: „Ačiū, atsirado žmogus, kuriuo aš galiu tikėti“. Viliuosi, kad atsiras tikėjimas ne tik manimi, bet ir klubu. Mano tikslas, kad „Atlantas“ būtų skaidrus klubas, su skaidriai vykdoma vidaus ir išorės politika, kad nieko nebūtų slepiama.

Noriu, kad klubas taptų bendruomenės klubu. Noriu, kad visuomenė ir žaidėjai, ir visa kita, kas supa klubą, jaustųsi saugūs, žinantys, kas vyksta klubo viduje, išorėje ir, pabrėžiu, tikrai klubas neketina nieko slėpti. Mes norime eiti koja kojon su visuomene, su futbolo federacija. Pagrindinis klubo tikslas – atstatyti klubo reputaciją ir prestižą, tapti konkurencingu ir, aš nemeluosiu, būsiu paprastas, tikslas – tapti čempionu“, – ambicingus ateitis planus dėstė V. Adomaitis.

Jo teigimu, šį sezoną „Atlantas“ startuos su 350-400 tūkst. eurų biudžetu, bet neatmetama galimybės, kad klubo biudžetas dar išaugs.

„Tai priklausys nuo Klaipėdos miesto požiūrio ir kelių žaidėjų. Biudžetas – iš juridinių asmenų: buvusių ir naujų rėmėjų. Prašau kantrybės ir šiek tiek laukimo, viską paviešinsime“, – akcentavo V. Adomaitis.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijoje (KLFF) prezidentas Rimantas Žvingilas džiaugėsi, kad „Atlanto“ klube įvyko pokyčiai ir skolose skendėjęs klubas yra gerose rankose.

„Atlantas“ yra tiek mano, tiek didžiulio būrio futbolo sirgalių širdyse ir dėl jų visų man labai džiugu. Pripažinkite, kad nėra paprasta paimti pinigėlius iš šeimos biudžeto ir juos atiduoti komandai, kuri skendi skolose. Džiaugiuosi, kad yra drąsių ir ryžtingų žmonių, tokių kaip V. Adomaitis“, – akcentavo R. Žvingilas.

„Atlanto“ komandą šį sezoną treniruos 42-ejų metų specialistas iš Latvijos Viktoras Dobrecovas. Tai buvęs Latvijos rinktinės puolėjas, kuris trenerio karjerą pradėjo Liepojoje ir su vietos „Liepaja“ klubu iškovojo šalies čempiono titulą. Jis 2015 metais tapo geriausiu Latvijos treneriu.

Latvis spaudos konferencijoje nedalyvavo, buvo treniruotėje.

V. Adomaitis žiniasklaidai pranešė, kad kitos savaitės pabaigoje planuoja surengti viešą didžiulį komandos pristatymą, kuriame bus trenerių štabas, žaidėjai, komandos ir Klaipėdos miesto valdžios vadovai. Šį pristatymą planuojama transliuoti tiesiogiai internetu.

Pagal preliminarų 2019 metų A lygos tvarkaraštį, „Atlantas“ Lietuvos futbolo A lygos sezoną pradės jau kovo 2 dieną Klaipėdoje, kai susitiks su „Kauno Žalgiriu“.

Su „Atlantu“ dabar treniruojasi Andrius Bartkus, Tadas Labukas, Gediminas Kruša, Ernestas Valiulis, taip pat vartininkas Lukas Paukštė, Klaipėdoje rungtyniavęs 2018-ųjų pirmoje pusėje. Taip keletas futbolininkų iš „Jonavos“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipų. Neatmetama galimybė, kad į „Atlantą“ atvyks ir keli žaidėjai iš Kroatijos, Brazilijos ir Latvijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)