Užtikrinta pergalė Liuksemburge

Prieš savaitę Liuksemburgo nacionaliniame stadione "Vėtra" neturėjo didelio vargo su varžovais. Jau pirmajame kėlinyje vilniečiai įmušė du įvarčius - pasižymėjo Evaldas Grigaitis ir Nikolajus Mašitševas.

Po pertraukos tas pats E. Grigaitis įtvirtino aiškią Lietuvos klubo persvarą 3:0. Ji reiškia, kad tik Liuksemburgo ekipos sėkmė trijų ar didesne įvarčių persvara galėtų užkirsti kelią "Vėtrai" į kitą etapą.

Tačiau Europos taurių atkrintamosiose varžybose reikia žaisti dvejas rungtynes, tad iki antrojo etapo Vilniaus klubui teks dar kartą susitikti su "Grevenmacher" savų žiūrovų akivaizdoje.

Prieš rungtynes nesijaudina

Nors po pirmojo tarpusavio mačo netgi pasigirdo svarstymų, kaip Liuksemburgo klubas atrodytų A lygoje, "Vėtros" vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys nenorėjo lyginti "Grevenmacher" su Lietuvos ekipomis.

"Nenoriu lyginti "Grevenmacher", tai būtų labai sunku. Jei pasakyčiau, kad tai silpna komanda, ji gali pasirodyti stipri, ar atvirkščiai. Geriau pakviesiu žiūrovus į stadioną - tegu ateina, pamato varžovus ir patys padaro išvadas apie jų pajėgumą. Bet kokiu atveju manau, kad jaudintis jau nėra ko. Po pergalės svečiuose mes turėtume patekti į kitą etapą", - pripažino strategas.

Šiek tiek sugadinti futbolo šventę Vilniuje galėtų nebent oras. Mačo išvakarėse sostinėje pratrūko stipri liūtis. "Suspėjome baigti treniruotę kaip tik prieš prasidedant šiai liūčiai. Liuksemburgiečiams, kurie treniravosi po mūsų, jau teko maudytis. Po jų treniruotės aikštė tikrai "plaukė", - sakė V. Liubšys.

Jis patikino, jog dėl oro sąlygų (trečiadienį Vilniuje praslinko liūtis - red. past.) galvos per daug nesuka: "Jei tai pasikartos ketvirtadienį, komandoms sąlygos vis vien bus vienodos. Nemanau, kad nuo to mums bus blogiau. Jeigu lietaus nebus, aikštė turėtų išdžiūti ir abiem komandoms būtų puiki."

Į rikiuotę grįžo T.Ražanauskas

"Vėtra" šiame susitikime turėtų būti pajėgiausios sudėties, išskyrus ilgesniam laikui iš rikiuotės iškritusį gynėją Tomą Mikuckį. Saugas Tomas Ražanauskas po traumos jau pasveiko ir turėtų būti pasirengęs.

Liepą prasidėjęs žaidėjų registracijos periodas rimtesnės įtakos "Vėtros" sudėčiai taip pat kol kas neturės. Jau anksčiau su klubu atsisveikino legionieriai iš Estijos Aleksandras Volodinas bei Artiomas Dmitrijevas, o į ekipos peržiūrą atvykę nauji futbolininkai dar negali oficialiai padėti komandai.

Keisti sudėtį "Vėtra" galės antrajam atrankos etapui, kuriame vilniečių laukia Suomijos klubas Helsinkio "HJK".