Kroatams trečiadienį įvarčius pelnė Goranas Ljubojevičius (2, 62 ir 90 min.), Ognjenas Vukojevičius (48 min.) ir Davoras Vugrinecas (89 min.). Lietuvos ekipoje santykį švelnino Mantas Savėnas (65 min.) ir Povilas Lukšys (69 min.).

Į varžybas - su kostiumais

Į Kroatijos sostinę panevėžiečiai futbolininkai atvyko vilkėdami ne sportinę aprangą, o juodus kostiumus ir baltus marškinius bei buvo pasirišę mėlynus kaklaraiščius.

FK „Ekranas“, kaip ir į Albaniją, kur žaidė pirmąsias UEFA Čempionų lygos pirmojo etapo rungtynes, į atsakomąsias rungtynes, kurios vyko Kroatijos sostinės Zagrebo „Maksimir“ stadione, skrido iš Vilniaus oro uosto užsakytu lėktuvu.

Futbolininkai, nešini sportiniais krepšiais, vilkėjo juodus kostiumus ir baltus marškinius bei buvo pasirišę mėlynus kaklaraiščius.

Kai kurie sportininkai, dažniausiai dėvintys sportinę aprangą, prieš skrydį juokavo, kad nemoka sumegzti kaklaraiščio mazgo. Tačiau tiek mūsų šalies sostinės, tiek Zagrebo oro uostuose panevėžiečiai atrodė įspūdingai.

Viešbutis - judriausiame rajone

Skrydis lėktuvu truko dvi su puse valandos. Pasiekus oro uostą Kroatijoje, laukė užsakyti autobusai. Futbolininkai sulipo į didelį autobusą, o kiti palaikyti komandos vykę lietuviai (tarp jų - ir šešios moterys) - į mikroautobusą.

FK „Ekranas“ futbolininkai apgyvendinti devyniolikos aukštų stiklinio fasado keturių žvaigždučių viešbutyje „Sheraton Panorama Hotel“. Apartamentai yra milijoną gyventojų turinčio Zagrebo viename judriausių rajone.

Futbolininkai ir palaikymo komandos nariai įsikūrė didžiuliame pastate. Pavyzdžiui, komandos treneris Virginijus Liubšys, Povilas Lukšys ir Mindaugas Gardzijauskas apsistojo šešioliktame aukšte, Ruslanas Michalčiukas bei Sergejus Pogrebanas - septynioliktame.

Po pietų - treniruotė

Įsikūrę FK „Ekranas“ nariai skubėjo pietauti pirmame aukšte esančiame restorane. Jie valgė sriubą, makaronus, keptą vištieną, daržoves ir vaisius.

Pailsėję septintą valandą vakaro ekraniečiai išvyko į už dvidešimt minučių kelio nuo viešbučio esantį „Maksimir“ stadioną.

Į treniruotę komanda atvyko pusę aštuonių vakaro. Apžiūrėję aikštę, futbolininkai nuėjo į persirengimo patalpas. Jos, beje, tikrai gerai įrengtos: sportininkams - atskiros kėdės su spintelėmis bei kabyklomis, pertvara perskirtoje patalpoje - dušai, vonia, praustuvai ir net apvali vonia-baseinas.

Yra masažo kambarys, plaukų džiovintuvai, o ant stalo - didelė lėkštė su vaisiais bei šokoladais.

Kol vyrai persirengė, vietos žiniasklaidos atstovai šalia aikštės kamantinėjo „Ekrano“ trenerį. Beje, jau trečiadienį vietos sporto laikraštis apie rungtynes rašė gana išsamiai: tam buvo skirti trys puslapiai.

Kol ekraniečiai treniravosi, „Dinamo“ klubo vykdantysis direktorius panevėžiečiams parodė klubo patalpas, kur net dviejose salės vitrinose puikuojasi Kroatijos čempionų iškovoti trofėjai.

Tikėjosi sužaisti geriau

Po treniruotės (beje, ji vyko esant dirbtiniam apšvietimui) panevėžiečiai futbolininkai teigė, kad jiems patiko aikštės minkšta veja. Trečiadienį prieš rungtynes futbolininkai ilsėjosi.

Kadangi naktį į trečiadienį ir visą pusdienį Zagrebe lijo, į miestą eiti sportininkai vengė. Po pusryčių kalbinti Dominykas Galkevičius ir Paulius Grybauskas baiminosi, kad jei lis iki pat rungtynių, aikštė gali pažliugti.

„Išvykoje turėtume žaisti geriau, - vietos žurnalistams sakė „Ekrano“ treneris V.Liubšys. - Tačiau jau pirmose rungtynėse „Dinamo“ komanda viską išsprendė. Kitą etapą kroatų laukia stiprus ir grėsmingas varžovas Londono „Arsenal“, nors ši komanda dar tik pradėjo treniruotis ir rengtis Anglijos pirmenybėms“.