Burtas mestas, laukiama atsakymo

„Kalbamės su Vaciu maždaug dvi savaites, o vakar (ketvirtadienį – DELFI) jam jau buvo perduota sutartis, kurią pasirašius būtų atverstas švarus lapas „Atlanto“ istorijoje. Viskas dabar priklauso nuo jo valios“, – DELFI teigė vienas iš klubo vairalazdę siekiančios perimti „Atlanto“ gaivintojų grupės atstovų Igoris Steško.

Kartu su juo iniciatyvinę grupę sudaro dešimt asmenų, tarp kurių yra ir buvusių futbolininkų, ir verslininkų.

Pakeisti V. Lekevičių „Atlanto“ vadovo pareigose mėginama dėl to, kad šiam iki šiol nepavyko surasti išeičių iš reprezentacinį Klaipėdos klubą purtančios finansinės krizės. Primename, jog „Atlantą“ skandina 300 tūkst. litų siekiantys įsiskolinimai, prieš metus klubui buvo inicijuota bankroto procedūra, o ekipos kasoje švilpauja vėjai.

Tuo tarpu V. Lekevičius DELFI sakė klubo perėmimo sutarties teksto dar nematęs. Jis tikino iš esmės sutinkantis pasitraukti iš „Atlanto“, tačiau prieš tai nori sulaukti garantijų, kad ekipa bus deramai pasirūpinta.

„Kalbamės telefonu, diskutuojame. Likti klubo vadovybėje aš pats nebenoriu – pavargau, nebeturiu tam ir finansinių galimybių. Jau seniai sakau, kad vienam sunku tuo užsiimti, ir nemeluoju. Tik noriu, kad klubas atitektų į geras rankas, kad nebūtų jokių apgaulių“, – dėstė V. Lekevičius.

Komandos vežimas rieda iš inercijos

Gerai apsvarstyti iniciatyvinės grupės pateiktą pasiūlymą V. Lekevičių ragina ir dar neišsibėgiojusius „Atlanto“ žaidėjus treniruojantis Seulo olimpinis čempionas Arminas Narbekovas.

Tiesa, ragina tik netiesiogiai: buvęs Gargždų „Bangos“ klubo strategas prisipažino jau tris savaites V. Lekevičiaus nematęs akyse.

„Nežinau, kas vyksta, nes mes, treneriai, jokios informacijos negauname. Bendraujame tik su žmonėmis, kurie nori pakeisti Vacį. Kaip suprantu, perduoti klubo valdymą nėra labai sudėtinga: tereikia Vacio parašo, ir viskas pajudės į priekį. Tikiu, kad nauji vadovai būtų pajėgūs išlaikyti klubą. Bet iki to vis dar niekaip neprieiname“, – DELFI kalbėjo A. Narbekovas.

Šią savaitę Klaipėdos komanda atnaujino treniruotes, į kurias dabar susirenka dvi dešimtys žaidėjų. Nors pastarųjų nevaržo jokie įsipareigojimai klubui, pasak A. Narbekovo, futbolininkai vis dar tiki laiminga „Atlanto“ nepriteklių istorijos atomazga ir šeštadienį netgi sužais kontrolines rungtynes su Tauragės „Tauro“ ekipa.

„Dirbame savo iniciatyva. Žmonės laukia tarsi pakabinti tarp dangaus ir žemės. Dauguma kitų komandų jau sukomplektuotos, todėl turime kliautis ta maža viltimi, kuri dar dega“, – aiškino treneris.

Primename, kad atgimimo varpais skambinęs „Atlantas“ į 2012 metų A lygos pirmenybes vasario pradžioje buvo priimtas išimties tvarka, įpareigojus klubą iki kovo 9 d. įvykdyti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) keliamus reikalavimus ir išspręsti susikaupusias finansines problemas. To nepadarius „Atlantui“ turėtų būti pritaikytos sankcijos.

Neoficialiomis žiniomis, jei Klaipėdos klubui per savaitę, likusią iki čempionato starto, nepavyks sugriebti gelbėjimosi šiaudo, pakeisti „Atlantą“ A lygoje gali būti siūloma Kėdainių „Nevėžiui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją