Jei „Žalgiris“ šį sezoną versis su maždaug 9 mln. litų, „Atlantas“ savo kortų neatverčia. R. Jonaitis tik užsiminė, kad šalies vicečempionų biudžetas esą bus panašus kaip praėjusiais metais. Skaičiuojama, kad jis gali siekti nuo 2 iki 4 mln. litų.

„Mūsų finansiniai pajėgumai gerokai – keletą kartų – kuklesni nei „Žalgirio“. Tačiau mūsų tikslas nėra lenktyniauti biudžetais. Turime pasverti savo galimybes, žinome jų ribas. Be to, biudžeto dydį lems ir mūsų pasirodymo UEFA Europos lygos atrankos varžybose sėkmė“, – sakė „Atlanto“ vadovas.

Jis neįvardijo ir konkrečių komandos siekių – esą „Atlantas“ tiesiog stengsis laimėti kiekvienas rungtynes.

Didžiausia praėjusio sezono sensacija virtusi uostamiesčio ekipa žiemą didelių permainų nepatyrė. Klube liko beveik visi lyderiai, nors komandos vyriausiasis treneris ir žymus Rusijos futbolo agentas Konstantinas Sarsanija ne kartą buvo prabilęs apie elitinių Europos lygų klubų neva rodomą susidomėjimą „Atlanto“ žaidėjais.

Reprezentacinę Klaipėdos ekipą paliko tik Andrius Urbšys, Donatas Nakrošius ir Antonas Alajevas, be to, pasibaigus nuomos sutarčiai, su komandos draugais atsisveikino Ernestas Veliulis.

Į jų vietą stojo du naujokai iš Rusijos – saugas Jurijus Kirilovas ir puolėjas Maksimas Maksimovas – bei du lietuviai: puolėjas Rokas Krušnauskas ir vienas Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės lyderių, Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) klubo jaunimo ekipose iki šiol rungtyniavęs saugas Ovidijus Verbickas.

Šį pavasarį komandai nebereikės važinėti žaisti namų rungtynių į Gargždus, kadangi dirbtinės dangos aikštę jau turi ir Klaipėda. Tačiau dėl infrastruktūros „Atlanto“ vadovams galvą tebeskauda: centrinis uostamiesčio stadionas neatitinka UEFA reikalavimų, todėl pažymėti komandos sugrįžimą į Europos taurių turnyrus po devynerių metų pertraukos aistruoliams gali tekti kitame mieste.

Užpildyti tribūnas nesisekė

Ketvirtadienį R. Jonaitis kartu su kitų klubų atstovais dalyvavo A lygos sezono pristatyme.

Spaudos konferencijoje už pirmenybių rinkodarą atsakingos Lietuvos futbolo klubų asociacijos direktorius Justinas Garliauskas supažindino su šio sezono lygos naujienomis.

Anot jo, nuo šiol futbolo mėgėjai visas čempionato rungtynes galės stebėti ir per mobiliąją A lygos svetainės versiją. Savo ruožtu, Lietuvos radijas ir televija (LRT), turinti pirmenybių transliacijų teises, ketina per sezoną LRT Kultūros kanalu parodyti ne mažiau kaip 20 rungtynių.

„Dedame pastangas, kad futbolas būtų prieinamas kuo platesnei auditorijai: jei ne stadionuose, tai bent kitomis pažangiomis priemonėmis“, – teigė J. Garliauskas.

Tuo tarpu privilioti futbolo mėgėjus į tribūnas rinkodaros specialistams praėjusiais metais sekėsi sunkiai. Remiantis statistika, pernai stadionuose apsilankė 106 tūkst. žiūrovų – vidutiniškai vos apie 700 per rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)