Skelbiasi sutaręs dėl esminių punktų

Prie merdinčio „Atlanto“ klubo išsirikiavusią gaivintojų eilę papildė naujas veidas. Pirmadienį į Vilniuje surengtą 2012 metų A lygos sezono pristatymo šventę ilgametį „Atlanto“ vadovą Vacį Lekevičių iš Klaipėdos atlydėjo KAFF prezidentas ir garsios apsaugos firmos savininkas R. Jonaitis, norintis tapti vienintelės Lietuvos pirmenybėse likusios uostamiesčio ekipos gelbėtoju.

DELFI verslininkas tvirtino iš principo sutaręs su V. Lekevičiumi ir klubo bankroto administratoriumi Geraldu Useliu dėl komandos perėmimo į savo rankas.

„Ėmiausi iniciatyvos pats ir manau, kad per artimiausias keletą dienų pavyks pristatyti ir naujus klubo rėmėjus, ir žaidėjus bei trenerius. Tikiu, kad komanda startuos A lygoje, ir futbolas Klaipėdoje toliau vystysis“, – kalbėjo R. Jonaitis.

Tiesa, KAFF vadovas nėra pirmasis optimizmu trykštantis 300 tūkst. litų siekiančių skolų prislėgto „Atlanto“ gaivintojas. Sausį naujuoju klubo prezidentu norėjęs tapti praeityje garsus irkluotojas Alvydas Duonėla patyrė fiasko, panašu, kad nieko nepešusi liks ir prieš kelias savaites susibūrusi iniciatyvinė grupė, kuriai priklauso tokie buvę futbolininkai kaip Rimantas Žvingilas, Vytautas Apanavičius, broliai Igoris ir Artūras Steško.

– Ar išties jau esate pasiekęs susitarimą su V. Lekevičiumi bei klubo bankroto administratoriumi dėl „Atlanto“ valdymo perėmimo plano? - DELFI paklausė R. Jonaičio

– Galima sakyti, kad taip.

– Įgyvendinus permainas, V. Lekevičius turėtų išlikti klubo struktūroje?

– Manau, kad Vacys dalyvaus tik (valdymo – DELFI) perdavimo etape, nes yra eilė dalykų, kuriuos reikės sutvarkyti. Manau, kad vėliau jis pats norės atsikvėpti ir atsikvėps.

– „Atlanto“ gaivinimo plano imatės vienas pats?

– Ne, turiu grupę bendraminčių iš Klaipėdos, kurie bus pristatyti artimiausiu metu. Mes žiūrime į klubą ne kaip į vienadienį ar pusmečio projektą – kalbame apie penkerių-dešimties metų programą.

– Esate užsitikrinę Klaipėdos savivaldybės paramą klubui?

– Manau, savivaldybė tik ir laukia momento, kada Klaipėdos futbolas susivienys. Manau, kad miestas ir palaiko, ir palaikys šią iniciatyvą bei džiaugsis, jog nebereikia dalyvauti kažkokiose intrigose.

– Įgyvendinti LFF licencijavimo reikalavimus „Atlantui“ beliko keturios dienos. Ar suspėsite išspręsti finansines problemas?

– Viskas suskaičiuota, sudėliota ir pristatyta federacijai. Viską spėsime atlikti laiku. Esame sutarę dėl principinių nuostatų ir su bankroto administratoriumi, ir su LFF, ir su pačia komanda.

Ant atsarginių suolo laukė „Nevėžis“

Norėdami suspėti į A lygos traukinį, naujieji „Atlanto“ vadovai privalėtų iki kovo 9 d. sudaryti bei pradėti įgyvendinti skolų likvidavimo grafiką bei gauti bankroto administratoriaus leidimą dalyvauti pirmenybėse. Kaip DELFI aiškino Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius, „Atlantas“ galėtų startuoti A lygoje net ir nespėjus išspręsti visų finansinių problemų – tokiu atveju iš komandos būtų atimti turnyriniai taškai.

A lygos Klubų valdybos pirmininkė Vilma Venslovaitienė pirmadienį patvirtino DELFI jau anksčiau skelbtą informaciją, kad, nepavykus prikelti „Atlanto“, klaipėdiečius šalies pirmenybėse pakeistų Kėdainių „Nevėžis“. Kartu V. Venslovaitienė pabrėžė nemananti, jog šio atsarginio varianto prireiks griebtis.

„Bent jau šiandien mes sakome, kad dešimtuoju A lygos dalyviu bus „Atlantas“, nes panašu, kad šio klubo būklė taisosi“, – teigė Klubų valdybos vadovė.

2012 metų A lygos pirmenybėse turėtų dalyvauti dešimt klubų: čempionų titulą ginsiantis Panevėžio „Ekranas“, Vilniaus VMFD „Žalgiris“, „Šiauliai“, Marijampolės „Sūduva“, Pakruojo „Kruoja“, Gargždų „Banga“, Tauragės „Tauras“, Alytaus „Dainava“, Vilniaus REO ir „Atlantas“.

Pirmas keturių ratų sistema vyksiančio čempionato turas vyks kovo 10-11 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)