Prieš gerą dešimtmetį futbolo karjeroje tašką padėjusio V. Adomaičio meilė šiai sporto šakai niekur neišblėso: 40-metis teisininkas nusprendė nerti į futbolo vadybą bei gelbėti, atrodė, jau žlungantį, galbūt net pusės milijono eurų skolų turintį „Atlantą“.

„Bus trys klubo dalininkai, o šiai dienai esu vienintelis jo savininkas, kiti du mano partneriai paaiškės artimiausiu metu“, – DELFI teigė V. Adomaitis, prasitaręs, kad prie klubo prisijungs su lietuvišku kapitalu siejami verslo atstovai, o pačioje „Atlanto“ vadyboje neliks vietos ilgamečiam jo vadovui V. Lekevičiui.

Uostamiesčio klubo gelbėtojas primygtinai neigė bet kokias sąsajas su kriminalinę praeitį turinčiais ir šalies futbolo federacijoje veikiančiais Vykdomojo komiteto nariais – Žydrūnu Buzu ir Arūnu Pukeliu.

„Jei studentai prieš egzaminą sako, kad ruošiantis pritrūko vienos nakties, tai mes nei jos neturime. Bet dirbame, stengiamės, žiūrėsime, kas gausis“, – kalbėjo naujuoju „Atlanto“ savininku tapęs teisininkas V. Adomaitis, kurio tikslas – suspėti dar į nuvažiuojantį A lygos traukinį.

– Kada buvo užbaigtos derybos su buvusiu „Atlanto“ vadovu V. Lekevičiumi?

– Jos startavo praėjusių metų pabaigoje, galbūt lapkričio mėnesį vyko pirmieji susitikimai. Derybos baigėsi, neslėpsiu, praėjusį penktadienį, vasario 1-ąją.

Buvo vilties, kad jos baigsis kur kas anksčiau. Nelendant į tas detales, trūko iš Vacio iniciatyvos, atsargesnio, atidesnio, atsakingesnio požiūrio į tai, kas vyksta su klubu. Bet tai kas įvyko – jau įvyko, šiek tiek gaila, kad vėliau nei norėta.

Tikslas buvo derybas užbaigti iki Naujųjų metų, tai būtų labai padėję licencijavimo procese bei komplektuojant komandą. Šiai dienai turime daugiau nei sunkią situaciją. Vėl gi, banaliai skambės, bet bandome spėti į tą traukinį, kuris lyg ir nuvažiuoja, bet tikrai nesinori pasilikti toje stotelėje.

– Ar klube liks pats V. Lekevičius, gal jam paliksite kažkokias pareigas?

– Dėl laiko stokos dar nespėjome sutvarkyti juridinių klubo reikalų, kol kas kelias dienas teoriškai klubo direktoriumi yra Vacys Lekevičius, bet dabar jau turime vieną kandidatūrą į šią poziciją, belieka teisine prasme viską sutvarkyti.

Su Vaciu apie tai jau šnekėta, jis bus atleistas iš pareigų, o jos perduotos naujam žmogui. Paties Vacio klubo valdyme ir vadyboje neliks. Esu girdėjęs nuogąstavimų, neva esu paties Vacio ar kažkieno statytinis, už manęs stovi kažkokie asmenys.

Galiu atvirai pasakyti, kad niekas už manęs nestovi, esame su partneriais, kartu priėmėme tą iššūkį.

Sulaukiau klausimų ir dėl Žydrūno Buzo bei Arūno Pūkelio, pravarde „Švinius“. Pasikartosiu, nei jie, nei pseudo „Stumbro“ atstovai čia nedalyvauja ir niekaip nėra susiję su „Atlantu“.

Nėra pagrindo kalbėti, kad ir toliau Vacys lieka, o aš esu tik jo ar kažkurių kitų žmonių priedanga. Galiu visus, ypač Klaipėdos futbolo bendruomenę dėl to nuraminti. Taip tikrai nėra.

Kitą vertus, mes nenuvertiname, ką Vacys ilguoju laikotarpiu padarė „Atlanto“ klube, ką jis jame nuveikė, neprieštarausime, jei jis liktų, pavyzdžiui, klubo garbės svečiu, kuris galės ateiti ir į rungtynes. Nebus taip, kad jį ignoruosime ir minėsime bloguoju.

Galiu tiksliai pasakyti, kad nei Žydrūnas Buzas, nei Arūnas Pūkelis, pravarde „Švinius“, nei pseudo „Stumbro“ atstovai čia nedalyvauja ir niekaip nėra susiję su „Atlantu“.
Vidas Adomaitis

– Kada bus atnaujinti klubo duomenys juridinių registrų centre?

– Tai tik procedūrinis reikalas, kuris įvyks artimiausiu metu. Bus trys dalininkai, šiai dienai esu vienintelis klubo savininkas, o kiti du klubo dalininkai paaiškės artimiausiu metu.

Valdymo teisė kalbant apie sprendimų priėmimą priklausys man, bet galutinai viską nuspręsime artimiausiu metu.

– Kaip vertinate šansus suspėti į A lygos traukinį?

– Bendraujame ir su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Licencijavimo skyriumi, ir su kitais LFF atstovais. Telefonas pastaruoju metu netyla, tikimės pagalbos ir iš aplinkos, ne paslaptis – ir iš pačios federacijos.

Su ja dialogas pakankamai konstruktyvus ir draugiškas. Jų požiūris į tai, ką darome – teigiamas, be abejo daug kas priklauso nuo mūsų pačių, nuo per pakankamai trumpą laikotarpį nuveiktų darbų. Duok dieve, kad pavyktų įgyvendinti tai, ką per šį trumpą laikotarpį esame užsibrėžę pasiekti.

Tikiuosi, mums pavyks ir klubą matysime aukščiausioje lygoje.

Yra mano partneriai, kolegos, artimi bičiuliai – verslininkai. Jau esu minėjęs – gaila, kad derybos neužsibaigė kur kas anksčiau, dalis partnerių pradėjo remti kitą sporto šaką.
Vidas Adomaitis

– Minėjote, kad klubo dalininkais bus dar keli asmenys: kalba sukasi apie lietuviško kapitalo atstovus?

– Kalbame apie lietuvius. Svarstome tokią galimybę, kad vienu klubo dalininku taptų Klaipėdos miesto savivaldybė. Esame atviri įvairiems pasiūlymams ir variantams.

Šiai dienai didžiausia bėda – laiko deficitas. Jei tik būtų galimybė parai suteikti bent 40 valandų...

– Ar negąsdino šimtus tūkstančių galinčios siekti klubo skolos? Gal jau žinote preliminarų jos dydį?

– Tiek buhalteriai, tiek auditoriai pradeda darbą, tikslūs skaičiai turi paaiškėti artimiausiu metu. Paprašysiu jūsų daugiau laiko, kad būtų galima tiksliai įvardinti skolas ir apie jas plačiau pakalbėti.

Šiai dienai, manau, kad skolų gali būti apie 400-500 tūkstančių eurų.

Yra mano partneriai, kolegos, artimi bičiuliai – verslininkai. Jau esu minėjęs – gaila, kad derybos neužsibaigė kur kas anksčiau, dalis partnerių pradėjo remti kitą sporto šaką.

Dabar galiu pasakyti, kad yra grupelė juridinių ir fizinių asmenų, kurie ketina savo laiku, finansiniais ištekliais prisidėti prie „Atlanto“. Pasikartosiu, noras yra klubą matyti A lygoje.

– Gal jau yra preliminarios kandidatūros į vyriausiojo trenerio postą, turite galimų žaidėjų sąrašą?

– Jis dėliojamas, kol kas jo atskleisti nenorėčiau, stabdo komandos nežinomybė – kuriame čempionate dalyvaus: A lygoje ar Pirmoje lygoje.

Nežinia, kaip mums seksis su kreditoriais kalbėtis, tas blogiausias scenarijus vis dar egzistuoja, aš labai nenoriu apie jį galvoti, mintis veju šalin.

Kitą vertus, yra daug dedamųjų, nuo kurių priklauso kuria linkme pasuks klubas. Esu optimistas, dedame visas pastangas, kad „Atlantas“ gyvuotų. Šitas klubas neturi teisės „numirti“.

Gyvenate Kaune, kuriame yra ne viena teorinė galimybė savo jėgas realizuoti futbolo vadyboje – yra ir „Kauno Žalgiris“, ir „Stumbras“. Kodėl būtent Klaipėda ir „Atlantas“?

– Baigus karjerą Marijampolės „Sūduvoje“, ryšiai su futbolu nenutrūko. Manau, bet kuris žmogus, kada nors žaidęs mėgėjų lygyje ar profesionaliai, širdyje turi tą krislelę šiam sportui ir meilė futbolui niekada neišnyksta.

Antras dalykas – teko bendrauti su Klaipėdos apskrities futbolo federacijos vadovu Rimantu Žvingilu. Apie jį galiu pasakyti tik labai gerus žodžius, tikiu, kad jis atgaivins Klaipėdos futbolą.

Esu jam dėkingas, kad mane pastūmėjo ir kažkiek įkalbėjo ateiti į Klaipėdą ir dirbti su „Atlantu“, bandyti jį pakelti į tą lygį, kuriame jis kažkada buvo – pretendavo į prizines vietas bei turėjo gerą vardą.

Tą postūmį nulėmė R. Žvingilas.

Kodėl ne Kaunas? Sunku atsakyti, čia teko turėti dialogą su vienais klubo atstovais, peržiūrėjome argumentus, vėliau jame pasikeitė situacija. Kaip minėjau, vėliau atsirado pasitikėjimas R. Žvingilu.

Kalbant apie futbolą, tai Vilniuje dar jėgas išbandau mėgėjų čempionate, su advokatų komanda dalyvaujame įmonių mažojo futbolo pirmenybėse. Tas bendraminčių, mylinčių futbolą ratas yra, tad jį išnaudoju bandydamas gaivinti „Atlantą“.

– Gyvenate Kaune, ketinate persikelti į uostamiestį?

– Lietuva – pakankamai nedidelė šalis. Nematau problemų persikelti į Klaipėdą ar šiais laikais komunikuoti atitinkamomis priemonėmis. Visgi technologijų amžius. Tarp Kauno ir Klaipėdos – 200 kilometrų, ne tas atstumas, kurio negalėtum įveikti.

Licencijos – keturiems klubams

Praėjusį ketvirtadienį LFF klubų licencijavimo komiteto posėdyje lygos klubų licencijos suteiktos tik Vilniaus „Žalgiriui“, „Panevėžiui“, Marijampolės „Sūduvai“ ir „Trakams“.

Licencijos šiame etape nebuvo išduotos „Kauno Žalgiriui“, Kauno „Stumbrui“ ir „Palangai“. Visi šie klubai iki LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdžio, kuris įvyks vasario 7 dieną, turi papildomai patikslinti ir pagrįsti jaunimo ugdymo kriterijų įgyvendinimą.

Paraiškas siekti A lygos licencijos dar buvo pateikę Klaipėdos „Atlantas“, Alytaus „Dainava“ ir „Jonava“, tačiau šie klubai reikalingos dokumentacijos įvertinimui nepateikė.

Galutinis A lygos licencijos gavėjų sąrašas paaiškės po LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto sprendimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)