Jau 6 min po gražaus Hugo Videmonto reido taikliai pažeme vienu lietimu smūgiavo 16-metis Gustas Jarusevičius. 34 min. tiksliai smūgiu iš arti pasižymėjo rezultatyviausias A lygos futbolininkas Tomislavas Kišas, kuriam tai jau 26-asis įvartis – 2:0.

Prieš pat pertrauką dar vieną įvartį pelnė tas pats 16-metis G. Jarusevičius. Į baudos aikštelę įsiveržęs žaidėjas suklaidino gynėją ir kamuolį pasiuntė į tolimąjį vartų kampą.

56 min. 27-ąjį įvartį šiame A lygos sezone pelnė T. Kišas, o 73-iąją minutę po H. Videmonto smūgio kamuolys atsimušė į oponentą ir rikošetu įskriejo į vartus.

Labai blankiai rungtyniavęs „Atlantas“ mačo pabaigoje suaktyvėjo ir prie to prisidėjo po keitimo aikštėje pasirodę Marius Cocirla bei Vytautas Lukša. Būtent pastarojo veterano bandymas buvo grėsmingiausias – pažeme spirtas kamuolys skriejo greta tikslo.

Beje, šiame mače pirmą kartą sezone pasirodė „Žalgirio“ gynėjas Georgas Freidgeimas.

Rezultatas

Vilniaus „Žalgiris“ 5 – 0 Klaipėdos „Atlantas“

6 min. [1:0] Gustas Jarusevičius
34 min. [2:0] Tomislavas Kišas
44 min. [3:0] Gustas Jarusevičius
56 min. [4:0] Tomislavas Kišas
73 min. [5:0] Hugo Videmonto

***

16-metis G. Jarusevičius šiemet A lygoje žaidė jau ketvirtą savo mačą, tačiau įvarčiais dar nebuvo pasižymėjęs.

„Jauniems žaidėjams kaip man kiekviena žaidimo minutė yra vertinga. Metų pradžioje buvo labai sunku – man tai buvo didelis žingsnis į priekį, tačiau nebuvo lengva prisitaikyti prie visai kitų krūvių, treniruočių su tokio lygio žaidėjais.

Dabar jaučiuosi kur kas geriau ir džiaugiuosi kiekviena man suteikta minute. Būtų smagu, jei treneriai pasitikėtų ir išleistų į aikštę“, - rungtynių išvakarėse fkzalgiris.lt kalbėjo G. Jarusevičius.

Turnyro lentelėje sužaidus 32 rungtynes „Žalgiris“ turi 74 tašką, tuo metu klaipėdiečių kraityje – 26 taškai.

Uostamiesčio futbolininkai neseniai išsiskyrė su treneriu iš Latvijos Viktoru Dobrecovu. Visai kaip sostinės ekipai, „Atlantui“ taip pat šis mačas didelės reikšmės žvelgiant iš turnyro lentelės perspektyvos neturi – klaipėdiečiai sezoną užbaigs šeštoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)