17 val. Lietuvos laiku į pirmąjį aštuntfinalio mūšį planetos pirmenybėse stos Nyderlandų ir JAV nacionalinės komandos. Sėkmingai grupės etape pasirodę ir nė vieno pralaimėjimo nepatyrę amerikiečiai savęs pralaiminčiųjų vaidmenyje nebeįsivaizduoja.

JAV futbolininkai grupės etape sužaidė lygiosiomis tiek su Velsu, tiek su Anglija, o galiausiai žengė į atkrintamąsias iškovodami pergalę 1:0 prieš Irano rinktinę. Amerikiečiai užsiaugino sparnus, o dar daugiau pasitikėjimo jiems suteikia problemos Nyderlandų stovykloje.


Artėjant aštuntfinalio rungtynėms olandų treneris Louisas van Gaalas atskleidė, kad keli svarbūs komandos futbolininkai turi sveikatos problemų – juos kankina gripo simptomai.

Pavardžių neįvardinęs strategas pareiškė, kad sveiką vienuoliktuką surinkti rungtynėms jam pavyks, o lengva tikrai nebus, nes „JAV yra viena stipriausių turnyro komandų“.


Olandai, nors ir užėmė savo grupėje pirmąją vietą, savo žaidimu daugelį kol kas nuvylė arba mažų mažiausiai neįtikino. Jie sužaidė lygiosiomis su Ekvadoru ir nelengvai nugalėjo Senegalą bei Katarą.

Namuose čempionatą stebintys JAV futbolo mylėtojai įsitikinę, kad laimėti būtina. Nyderlandus žemėlapyje radę amerikiečiai žada jiems bėdą, o vienas tokių žadėtojų yra ir legendinis NBA krepšininkas Charlesas Barkley.


21 val. Lietuvos laiku aštuntfinalyje kovos Argentinos ir Australijos rinktinės. Nors šioje poroje favoritas yra dar ryškesnis, netikėtai į atkrintamąsias patekę australai anksčiau laiko ginklų nesudeda. Pasak jų trenerio Grahamo Arnoldo, komandų šansai yra vienodi.

Strategas priminė pernai vykusias olimpines žaidynes, kurių futbolo turnyre Australija pranoko Argentiną 2:0.

„Mes tikrai laimėsime prieš Argentiną. Pernai treniravau mūsų šalies rinktinę Tokijuje, mes nugalėjome Argentiną 2:0. Geltoni marškinėliai prieš mėlynai-baltus marškinėlius. 11 futbolininkų prieš 11. Mes turime puikią komandą ir turime gerus šansus“, – sakė G. Arnoldas.

Tiesa, nepaisant pergalės, jaunimo pagrindu suburta Australijos rinktinė olimpinėse žaidynėse savo grupėje liko paskutinė. Vienu tašku daugiau surinkusi Argentinos komanda tuomet liko laipteliu aukščiau, trečiojoje pozicijoje.

Katare australai kol kas nusileido tik pasaulio čempionams prancūzams ir sensacingai eliminavo Danijos bei Tuniso futbolininkus. Argentiniečiai čempionatą pradėjo fiasko prieš Saudo Arabiją, tačiau atsitiesė nugalėdami Meksiką ir Lenkiją.

Argentinos legendai Lioneliui Messi akistata su Australija – pirmasis iš keturių finalų išsvajotojo pasaulio čempiono titulo link.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją