Iki šio mačo Lietuvos rinktinė buvo nepralaimėjusi penkių rungtynių iš eilės. Tai buvo vos antra tokia serija per visą rinktinės istoriją. Kita buvo fiksuota 2008-2009 metais.

Valdo Urbono auklėtiniai po šio pralaimėjimo su 5 taškais nukrito į trečią C diviziono 4-osios grupės vietą. Juos su 8 taškais aplenkė albanai, kurie 3-1 nugalėjo Kazachstaną.

Albanija ir 10 taškų turinti grupės lyderė Baltarusija kitą savaitę varžysis dėl pirmosios grupės vietos ir kelialapio į B divizioną. Lietuviai trečiadienį dėl išlikimo C divizione žais su kazachais.

Kazachstano sąskaitoje yra 4 taškai, todėl siekiant išlikti C divizione lietuviams išvykoje užtektų lygiųjų.


Rungtynėse Minske situaciją kontroliavę šeimininkai svarbiausius reikalus sutvarkė pirmojo kėlinio pradžioje.

Pirmasis įvartis krito jau 5-ąją minutę, kai tolimu smūgiu po rikošeto pasižymėjo Jevgenijus Jablonskis.

Jau netrukus baltarusiai svečių iš Lietuvos problemas padvigubino: 22-ąją minutę Tomą Švedkauską nuginklavo sumaištimi baudos aikštelėje pasinaudojęs Maxas Ebongas.


Antrajame kėlinyje V. Urbonas išleido į aikštę Karolį Laukžemį, Gratą Sirgėdą ir Ernestą Veliulį, kurie pagyvino Lietuvos rinktinės žaidimą. Nors svečiai kuriam laikui perėmė iniciatyvą, suregzti itin pavojingų išpuolių nepavyko.

Antrojo kėlinio viduryje daugiau išpuolių vėl pradėjo organizuoti Baltarusijos futbolininkai. Kamuolys buvo ir trečią kartą atsidūręs lietuvių vartų tinkle, tačiau įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Lietuvos nacionalinė komanda ilgiau kontroliavo kamuolį (57 proc. laiko), bet į vartus smūgiavo 8 kartus, iš kurių tik 1 – į vartų plotą. Baltarusiai atliko 11 smūgių, iš kurių – 4 į vartų plotą.

Pirmoji lietuvių ir baltarusių akistata Vilniuje baigėsi lygiosiomis 2:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)