Jis pareigose pakeitė prieš savaitę atleistą Timą Sherwoodą.

R. Garde trejus metus sėkmingai treniravo Prancūzijos „Lyon“ ekipą, su kuria užėmė atitinkamai 4-ą, 3-ią ir 5-ą vietas, iškovojo šalies taurę („Coupe de France“, 2012) ir čempionų taurę („Trophee des Champions“). Prieš tai specialistas dirbo „Boulogne“ ir „Bastia“ komandose. Pats R. Garde yra žaidęs saugu Londono „Arsenal“ klube.

„Man didžiulė garbė treniruoti tokį klubą (...). Žinoma, mūsų ateityje laukia sudėtinga užduotis, bet man patinka iššūkiai ir mes juos įveiksime su visų, kurie myli „Aston Villa“, pagalba“, - po paskyrimo sakė R. Garde.

Šiuo metu Anglijos „Premier“ lygos čempionate „Aston Villa“ klubas po 10 turų su 4 taškais turnyro lentelėje užima paskutinę - 20-ą vietą (1 pergalė, 1 lygiosios ir 8 pralaimėjimai, įvarčiai - 9:17).

Pirmadienį (lapkričio 2-ą d.) Birmingemo futbolininkai 11-o turo rungtynes svečiuose žaidžia su Londono „Tottenham“ komanda (17 tšk., 6 vieta).

Aišku, kad šioje dvikovoje R. Garde dar nevadovaus „Aston Villa“ ekipai, bet mačą stebės tribūnoje. Treneriu rungtynėse dirbs jaunimo komandos (U21) strategas škotas Kevinas MacDonaldas.

Pagrindinio trenerio pareigose R. Garde debiutuos artėjantį sekmadienį (lapkričio 8-ą d.) per rungtynes su „Manchester City“ klubu.

„Villa“ fanai socialiniuose tinkluose jau šaiposi: „kas čia per treneris, kurio pavardės mes negalime ištarti?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją