„Šiose rungtynėse nėra aiškaus favorito. Manau, kad pergalę iškovos ta komanda, kuri tiesiog pademonstruos geresnį žaidimą.

Kazachstane mes dažniausiai esame laikomi favoritais, tačiau Čempionų lygoje viskas yra kitaip. Čia visos komandos geba žaisti futbolą, todėl stipresnių ar silpnesnių komandų negalima išskirti. Mūsų žaidėjai negali kreipti dėmesio į laikraščių antraštes, savo pajėgumą jie turės įrodyti aikštėje rungtynių metu.

Mums taip pat prireiks ir sėkmės. Visgi tikiu savo žaidėjų atsidavimu. Jeigu jie tinkamai nusiteiks šioms rungtynėms ir sužais taip, kaip sugeba – sėkmė turėtų jiems šypsotis“, - spaudos konferencijoje Lietuvos ir Kazachstano žurnalistams teigė „Astanos“ strategas.

Stanomiras Stoilovas papasakojo ir savo įspūdį apie žalgiriečius.

„Teko analizuoti „Žalgirio“ žaidimą, tačiau neįmanoma išskirti tik vieno futbolininko, kuris galėtų būti šios komandos lyderiu. Tai yra itin organizuota ekipa, turinti daug gerų žaidėjų. Tikiuosi, kad ir mano futbolininkai bus tokie pat organizuoti“, - sakė jis.

Kazachų čempionų treneris pabrėžė, kad praėjusiame sezone nuveikti darbai dabar yra tik praeitis, o ir apie komandų pajėgumą negalima spręsti vien pagal jų biudžetus.

„Tai, ką mes pasiekėme Čempionų lygoje, vyko praėjusiais metais, todėl tai yra istorija. Nepaisant to, kad pasiekėme tikrai skambių pergalių, šiemet viskas prasideda iš naujo. Dabar mūsų svarbiausia užduotis yra tinkamai įvertinti savo varžovą.

Komandų biudžetai tokiose rungtynėse didelės įtakos žaidimui neturės. Mes praėjusiais metais rungtyniavome prieš tokius klubus, kurie turėjo bent keturis kartus didesnį biudžetą nei mūsų, o rezultatus matėte patys. Požiūris į komandos pajėgumą tik pagal jos finansines galimybes yra per daug išpūstas“, - sakė S. Stoilovas.

Iš Bulgarijos kilęs specialistas taip pat pripažino, kad jo komandoje ne visi žaidėjai yra pasiekę savo geriausią sportinę formą.

„Mūsų naujokai kol kas yra sužaidę tik vienerias ar dvejas rungtynes, todėl jie dar tikrai nėra optimalios sportinės formos. Visgi manau, kad jie yra pakankamai aukšto lygio futbolininkai, kurie rungtynių metu tikrai nepasimes ir įneš tinkamą indėlį į komandos pasirodymą“, - neabejojo S. Stoilovas.

Ilgai laukta UEFA Čempionų lygos akistata tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Astanos“ įvyks šį trečiadienį, liepos 13 dieną. Susitikimas LFF stadione prasidės 20 valandą.

Žiūrovai raginami į stadioną atvykti viena valanda anksčiau. Taip bus ne tik išvengta galimų spūsčių prie įėjimų, bet ir puiki galimybė išbandyti įvairias pramogas: pasipuošti savo veidą žalia ar balta spalvomis, pažaisti futbolą su specialiais burbuliniais kostiumais ar pašėlti su linksmu talismanu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)