Religingas futbolininkas

- Paskutiniajame mače su Alytaus „Dainava“ sužaidėte nerezultatyviomis lygiosiomis. Ko trūko iki pergalės?

- Įvarčio. Jei nepasižymėsi - nelaimėsi. Puolant labai trūksta aštrumo, „užbaigtumo“. Laikome kamuolį, bet nesugebam įmušti. Galbūt tam įtakos turi tai, kad traumuotas pagrindinis mūsų puolėjas Sergėjus Žigalovas, nuolat keičiasi komandos sudėtis. Per treniruotes viskas gerai, dirbame, smūgiuojame, įmušame.

- Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ sakei, kad dėl neišnaudotų progų komandai reikia eiti į bažnyčią. Buvote?

- Buvau. Kiekvieną sekmadienį einu. Kaip tik praėjusį savaitgalį buvo Verbų sekmadienis.

- Gynyba esi patenkintas?

- Taip. Grubių klaidų nedarome. Per keturis turus praleidome tik tris įvarčius. Du iš jų - po standartinių situacijų mače su „Šiauliais".

- Kaip vertini sezono pradžią?

- Tikėjausi, kad turėsime daugiau taškų. Komandos žaidimas - neblogas. Man svarbiausia - kad jai sektųsi. Asmeninė statistika rūpi mažiausiai. Be to, savo paties žaidimo nemėgstu vertini. Tegu tai daro treneris, gerbėjai.

Komandai reikia pergalių

- Šiemet A lyga sustiprėjo?

- Palyginti su praėjusiais metais, tikrai taip. Tačiau manau, kad šiemet A lyga nėra stipriausia istorijoje. Sunkiausia buvo paskutiniais metais, kai su „Ekranu" tapau čempionu - 2008 metais.

- Artimiausios rungtynės - su Gargždų „Banga“. Kaip vertini varžovą?

- Sunku vertinti, nes šiemet su ja nežaidėme draugiškų rungtynių. Keista komanda - kartais sužaidžia labai gerai, kartais prastai. „Bangos“ sudėtis nebloga. Ypač stiprus puolėjas Aurelijus Staponka, po sezono Panevėžio „Ekrane“ grįžęs gynėjas Andrius Jokšas. Aikštės viduryje neblogai žaidžia Seržas Tatiefangas. Šis čempionatas tuo ir įdomus, kad reikės kovoti su visais. Lengvų pasivaikščiojimų nebus.

- Ar „Kruoja“ pajėgi įgyvendinti savo tikslą - iškovoti medalius?

- Dar tik sezono pradžia, niekas nėra prarasta. Vienoks žaidimas ant dirbtinės dangos, kitoks - ant žolės. Žiūrime į priekį, o pergalės ateis į mūsų kiemą. Reikia pakelti galvas, nes dabar visi nusiminę. Esame išsiilgę laimėjimų. Jie mums suteiktų jėgų, pakeltų nuotaiką, atsirastų šypsenos.

- Kol kas namų rungtynes žaidžiate Panevėžyje. Trūksta sirgalių palaikymo?

- Kai bėgioju, girdžiu šūksnius. Ateina daug draugų, atvažiuoja ištikimiausi sirgaliai iš Pakruojo. Juk Panevėžys nėra toli - apie 40 kilometrų.

Tikisi kvietimo į rinktinę

- Papasakok apie savo karjerą.

- Su futbolo kamuoliu nesiskyriau nuo tada, kai penkerių ar šešerių metų jį padovanojo tėvai. Šalia namo buvo vaikų darželis, tad kamuolį spardydavau į tvorą. Kaimynai pykdavo, kad išpurvindavau ir skalbinius (juokiasi - aut. past.). Treniruotes Marijampolėje pradėjau lankyti nuo septynerių metų. Salėje buvau vartininkas, kai pradėjome žaisti septyni prieš septynis, treneris pastatė į gynybą ir ten atsiskleidžiau. Marijampolėje sportavau iki 16 metų. Tada išvykau į Vilniaus olimpinį centrą.

- Kodėl po to pasirinkai „Ekraną“?

- Su Olimpinio centro komanda žaidėme II-oje lygoje. Ten rungtyniavo ir „Ekrano“ dubleriai. Mane ir dar keletą žaidėjų į Panevėžio komandą pakvietė tuometinis „Ekrano“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

- Vėliau grįžai į gimtąją Marijampolę ir atstovavai „Sūduvai“. Ten praleisti metai nebuvo patys sėkmingiausi?

- Pirmi dveji metai buvo neblogi. Prasčiau sekėsi pasikeitus treneriui ir atėjus nemažai žaidėjų iš Vilniaus „Vėtros“. Treneris pradėjo nepasitikėti, nebeleisti į aikštę. Nebuvo lengva sėdėti ant suolo, nes anksčiau rungtyniaudavau daug. Tas laikotarpis man buvo labai sunkus psichologiškai. Tačiau po blogo ateina geras. Per paskutinįjį pusmetį pailsėjau. Dabar jaučiuosi kaip naujai gimęs. Atsirado užsivedimas, noras.

- Lietuvos rinktinės sudėtyje esi sužaidęs dvejas rungtynes. Koks jausmas?

- Labai malonu. Į komandą pakvietė Algimantas Liubinskas. Žaidžiau Baltijos taurės varžybose su Estija. Rungtyniavau visą mačą ir, manau, pasirodžiau neblogai. Svarbiausia, kad laimėjome. Su Latvijos rinktine aikštėje nepasirodžiau. Iškart po to vykome į Vokietiją, žaidėme su Rusijos rinktine, kuriai tai buvo paskutinė repeticija prieš 2008 metų Europos čempionatą Austrijoje ir Šveicarijoje. Išleido 20-čiai minučių. Buvai labai patenkintas, kad teko pasivaržyti su tokio lygio futbolininkais. Prieš tai esu žaidęs ir įvairaus amžiaus šalies rinktinėse.

- Ar dar tikiesi kvietimo į rinktinę?

- Kuris futbolininkas jo nesitiki? Visi nori papulti, bet kad esi vertas, turi įrodyti aikštėje. Naujasis rinktinės treneris Csaba Laszlo stebi A lygos žaidėjus, važinėja į rungtynes. Malonu.

Parengė Giedrius Vaitkevičius/futbolo.tv