Tai įvyko Vilniaus „Crowne Plaza“ viešbutyje surengtoje LFF konferencijoje, slaptu balsavimu.

Teisę balsuoti turėjo 71 deleguotas LFF narys, 60 balsavo už A. Pukelio kandidatūrą, 11 - prieš.

„Kaip žmogus esu pilnas sentimentų. Man ne tas pats, kas vyksta už lango, kas rašoma žiniasklaidoje, bet turiu išgyventi, net jei tai liečia mano asmenį.

Turiu gražių idėjų, kurias noriu įgyvendinti futbole. Naujas žmogus turi užsitarnauti pagarbą teisingais sprendimais. Esu pasiruošęs tai padaryti. Kantriai dirbsiu futbolo labui.

Noriu pasidžiaugti LLF vadovais, LFF Vykdomojo komiteto nariais, kurie priima sprendimus. Tas komitetas, kuris buvo prieš 4 metus, buvo visiškai kitoks. Dabar visi sprendimai išanalizuojami gerbiant kito nuomonę. Prieš tai buvo tik pinigų įsisavinimas. Šiandien viskas kardinaliai pasikeitę.

Turime susitarti, kuria linkme einame, kokia žala futbolui padaryta, kokia turi būti mūsų visų kryptis.

Svarbiausia, turime tai daryti ne vienerius ar dvejus metus, o dešimtmečiais. Tikiu, kad išlaikysime stabilią futbolo veiklos strateginę veiklą. Leiskite pakviesti dirbti futbolo labui, daugiau kantrybės, supratimo vienas kitam, pagarbos. Būkite sveiki ir laimingi, ačiū už pasitikėjimą“, – iš karto po rinkimų rezultatų paskelbimo kalbėjo naujasis LFF viceprezidentas.

Šis postas atsilaisvino 2018 m. pabaigoje, kai iš Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidento pareigų atsistatydino Anatolijus Stecenko, kartu užėmęs ir antrojo viceprezidento kėdę.

Šiuo metu A. Pukelis – ne tik Tauragės apskrities futbolo federacijos vadovas, bet ir vienas LFF svarbiausio organizacijos organo – Vykdomojo komiteto (VK) – narių, šioje institucijoje turintis labai didelę įtaką.

DELFI žiniomis, prieštaringos reputacijos asmenį į šį postą pasiūlė pats LFF prezidentas Tomas Danilevičius. Dar prieš LFF konferenciją, antradienio rytą, jo kandidatūrą užimti šias pareigas patvirtino ir LFF Vykdomasis komitetas.

Taip pat LFF Konferencijos metu dėl daugybinių įstatų pažeidimų iš Vykdomojo komiteto narių buvo pašalintas ne į vieną skandalą įsivėlęs Vytautas Vaškūnas, vadovaujantis Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijai (LVJFA).

Jis iš LFF Vykdomojo komiteto buvo pašalintas viešu balsavimu – „už“ balsavo 63 konferencijos nariai, „prieš“ – 2.

Į „Crowne Plaza“ viešbutį V. Vaškūnas atvyko su advokatu, tačiau jis į konferenciją nebuvo įleistas.

Preš balsavimą LFF konferencijai pirmininkavęs T. Danilevičius buvo suteikęs V. Vaškūnui progą pasisakyti. Šis atmetė visus kaltinimus, tuomet sulaukė dar daugiau klausimų, tačiau daugiau progos viešai tarti žodį negavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (569)