Normalus susitikimo laikas ir pratęsimas baigėsi 1:0 romėnų naudai (9-ą min. Juano įvartis), o pirmosiose rungtynėse Londone pergalę tokiu pačiu rezultatu šventė „Arsenal“, todėl ekipoms teko mušti baudinius.

Londono klubo brazilo Eduardo da Silva jau pirmąjį mėginimą atlaikė „Roma“ vartininkas, tačiau vėliau neįmušė Mirko Vučiničius, o „Arsenal“ žaidėjai nebeklydo. Lemiamas „Roma“ klubui tapo netikslus Maxo Tonetto smūgis.

„Po greitai praleisto įvarčio ir po 120 minučių neįmušto jau pirmojo baudinio reikia turėti „geležinius nervus“, kad atsitiestum ir laimėtum, - po susitikimo stebėjosi A. Wengeras. - Reikia pasveikinti ir „Roma“ žaidėjus, jie rungtyniavo labai gerai ir pridarė mums sunkumų. Turėjome problemų kurdami progas, todėl rungtynės tapo gynybinio pobūdžio.“

Strategas priminė, kad Romoje šiemet vyks Čempionų lygos finalas, todėl „Roma“ futbolininkai turėjo dvigubą motyvaciją.

„Žinodami, kad finalas vyks čia, jie atidavė visas pastangas. Vis dėlto dar kartą noriu pagirti savo žaidėjų psichologinę stiprybę, dėl kurios man pastaruoju metu buvo kilę klaustukų. Galite pastebėti, kaip mes patobulėjome šioje srityje, - A. Wengerą cituoja espn.soccernet.com.

„Arsenal“ ketvirtfinalyje prisijungė prie kitų Anglijos klubų: „Manchester United“, „Chelsea“ ir „Liverpool“. Tuo metu Italijos ekipų po „Roma“ pralaimėjimo varžybose nebeliko.

„Anglija gali didžiuotis antrus metus iš eilės turėdama 4 komandas ketvirtfinalyje. Tačiau žiūrėkime į viską blaiviai - trys Italijos klubai - „Juventus“, „Roma“ ir „Inter“ - buvo vos per žingsnį nuo sėkmės“, - teigė A. Wengeras.

„Roma“ treneris Luciano Spalletti pažymėjo, kad jo komandai pritrūko sėkmės lemiamu momentu.

„Po pirmųjų rungtynių bandėmė pakeisti keletą dalykų, tačiau rezultatas išliko tas pats - nesėkmė. Mus išguldė traumos, bet vistiek tikėjausi galutinės pergalės. Žaidėme teisingai, po įvarčio nepametėme galvos, bet „Arsenal“ vyrai taip pat gerai kovėsi. Reikia pripažinti, kad infrastruktūros ir sporto požiūriu Anglijos klubai mus šiek tiek lenkia“, - kalbėjo L. Spalletti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją