Futbolo aistruoliai ir apsaugos darbuotojai grumtynes pradėjo po dviejų amžinų varžovų Buenos Airių „Boca Juniors“ ir „River Plate“ klubų futbolo rungtynių Argentinos čempionate.

Buenos Airėse vykusiame mače greitosios pagalbos automobiliai jau laukė šalia stadiono ir vieną po kito vežė nukentėjusius į vietos ligoninę. Argentinos žiniasklaidos pranešimai kol kas prieštaringi, tačiau teigiama, kad nukentėjo jau 25 žmonės.

Tačiau Buenos Airių ligoninės vadovas paneigė, kad kai kurių futbolo gerbėjų gyvybės pavojuje. Pasak direktoriaus, daugiausiai tai yra galvos sumušimai, rankų ir kojų lūžiai.

„Čia nėra nei vieno, kurio gyvybei grėstų pavojus. Niekas nemirė. Nuo smūgių futbolo fanai patyrė įvairių traumų“, - sakė Buenos Airių ligoninės direktorius Alberto Crescenti.

Pasak liudininkų, kova įsiplieskė rungtynių pabaigoje, kai apsaugos darbuotojai norėjo futbolo aistruolius išprašyti iš stadiono. „Boca Juniors“ klubo gerbėjai pradėjo mėtyti į apsaugos darbuotojus daiktus ir taip kilo rimtas konfliktas. Už stadiono ribų laukė apie 900 policijos pareigūnų, kurie buvo pasiruošę užkirsti kelią riaušėms miesto gatvėse.

Pačiose rungtynėse „Boca Juniors“ ir „River Plate“ komandų užfiksuotas lygiosios 2:2. „River Plate“ ekipa pirmavo 2:0, tačiau nesugebėjo išlaikyti persvaros. Po dvylikos turų turnyro lentelėje „Boca Juniors“ futbolininkai su 19 taškų rikiuojasi šeštoje vietoje, o „River Plate“ klubas – devintas.