UEFA Europos lygos rungtynės į Šiaulius sugrįžta po dvejų metų pertraukos - būtent prieš tiek laiko „Šiauliai“ kovėsi su Krokuvos „Wisla“ iš Lenkijos.

Praėjusį ketvirtadienį Taline vykusiose rungtynėse sėkmė aplankė „Levadia“ komandą. Estai laimėjo patys taip ir nepasižymėję - tą už juos padarė „Šiaulių“ gynėjas Juvenalis, kuomet, norėdamas galva numesti kamuolį vartininkui, smūgiavo netiksliai ir kamuolys atsidūrė „Šiaulių“ vartuose. Visgi „Šiauliai“ parodė charakterį ir sukūrė keletą labai pavojingų momentų prie „Levadia“ vartų, tačiau išlyginti rezultato taip ir nesugebėjo.

„Nuotaikos kovingos ir laukiame pergalės - po vakarinės treniruotės kalbėjo „Šiaulių“ puolėjas Artūras Rimkevičius. - Gaila, kad pirmame mače mums pritrūko sėkmės ir pasitikėjimo savimi. Tas įvartis į savus vartus tik įrodo, kad tą dieną sėkmė mūsų nelydėjo. Nepažinojome varžovų komandos ir reikėjo daug laiko, kol įsidrąsinome ir pradėjome žaisti savo žaidimą. Net neabejoju, kad namuose pasižymėsime, svarbu nepraleisti, nes tuomet jau reiktų mušti tris“.

„Esame nusiteikę ryžtingai ir jaučiamės tikrai gerai. Visą savaitę dirbome treniruotėse, analizavome savo klaidas. Truputį keisis taktika, bus pakeitimų startinėje sudėtyje. Kitos išeities, kaip tik įmušti, mes neturime. Turėsime ieškoti kelių link varžovų vartų ir, žinoma, apginti savuosius norint žengti tolyn“, - kalbėjo „Šiaulių“ vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.

„Šiaulių“ saugas Andrius Bartkus kalbėjo: „Manau, revanšą pasiekti tikrai pavyks, esame nusiteikę gerai. Estų visa komanda yra labai gerai sukomplektuota, visos grandys stiprios ir kažkokių silpnų vietų pas juos nelabai yra. Mūsų darbas bus vis tik jas atrasti. Akcentuosime puolimą, bandysime įmušti ir praeiti į kitą etapą“.

Savo ruožtu Estijos klubo treneris Marko Kristalis sakė: „Ką tik atvykome, oras pasitiko geras, tad kol kas atrodo viskas gerai. Laukia sudėtingos rungtynės, nesvarbu, kad mus lydėjo sėkmė pirmose rungtynėse. 1:0 geriau nei 0:0, tačiau ši persvara dar negarantuoja patekimo į kitą etapą. Tai labai slidus rezultatas.

Bandysime išlaikyti tą patį žaidimo lygį kaip ir pirmose rungtynėse. Tikslai išlieka tie patys - neprasileisti įvarčio, iš esmės mums to ir pakaltų. „Šiauliai“ yra labai gerai subalansuota komanda, gerai dera jaunimas su vyresniais žaidėjais, stiprūs kuriantys saugai ir tai žada būti labai geras išbandymas mūsų komandai“.

„Sūduva“ žais pusiau gynybinį, bet agresyvų futbolą

Trečiadienį Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai atvyko į Daugpilį žaisti atsakomųjų UEFA Europos lygos rungtynių su vietos „Daugavos“ komanda.

18 valandą viešbutyje, kuriame apsistojo „Sūduva“, buvo surengta spaudos konferencija, o 19 valandą marijampoliečiai surengė treniruotę stadione, kuriame ketvirtadienį tokiu pat metu žais rungtynes su šeimininkų komanda.

Spaudos konferencijoje Latvijos klubo treneris Ivanas Tabanovas kalbėjo: „Mūsų laukia labai sunkios varžybos. „Sūduva“ man paliko labai gerą įspūdį. Mūsų tikslas nepraleisti įvarčio ir kontratakuoti. Labai gerai, kad mačo pabaigoje mums pavyko pelnyti įvartį. Latvijos čempionato grafikas yra labai įtemptas. Turėjome traumuotų žaidėjų, bet rungtynėms bus pasiruošę beveik visi futbolininkai“.

„Sunku pasakyti, koks bus „Sūduvos“ žaidimo stilius pasikeitus vyriausiajam treneriui. Žinoma, varžovams reikia atakuoti ir pelnyti įvartį. Nežinau, kaip jie žais, bet būsime pasiruošę jų spaudimui ir atakoms. Visų pirma, turime nepraleisti įvarčio, antra – turime įmušti patys“.

„Sūduvos“ komandos vyriausiasis treneris Darius Gvildys apie būsimas rungtynes kalbėjo: „Man patiko Daugpilio komanda, nes ji yra mobili ir disciplinuota. Turėjau tik tris dienas susipažinti su savo komanda ir pasirengti šioms rungtynėms, todėl daug pasikeitimų tikėtis nereikėtų. Futbole esu daug metų, todėl nervinės įtampo nejaučiu, esu žaidęs ir treniravęs aukšto lygio komandas. Kai treneris nervingas, tai persiduoda komandai, o aš esu ramus“.

„Kalbant apie „Sūduvą“, galėčiau pasakyti, kad tai jauna, įdomi komanda. Yra dalykų, kurie manęs netenkina, ypač disciplinos prasme. Matyti, kad „Daugavos“ trenerio ranka yra labai tvirta ir jo komanda žaidžia disciplinuotai, o komandoje netrūksta patyrusių žaidėjų. Mano manymu, abu klubai yra vienodo lygio, o pirmas mačas parodė, kiek daug gali kainuoti viena klaida. Dabar varžovams bus šiek tiek lengviau, nes jie žais namuose. Mes ruošiamės žaisti pusiau gynybinį, bet agresyvų futbolą – tokį, kokį aš mėgstu“.

Po spaudos konferencijos „Sūduvos“ futbolininkai išvyko į „Daugavos“ stadioną, kuriame surengė maždaug valandos trukmės treniruotę.