Pirmosios rungtynės prasidės jau 13 val., o paskutinės – 20 val.

Pakruojo „Kruoja“ – Vilniaus „Žalgiris“

Pakruojis, 13.00 val., kol kas – 1:2.

Abi komandos tęsia tarpusavio rungtynių maratoną. Per 14 dienų tai bus jau 4-oji abiejų ekipų akistata. Pirmąjį nervingą ketvirtfinalį Vilniuje 2:1 laimėjo „Žalgiris“. Mačas neapsiėjo be ginčų, provokacijų ir vaidybos elementų. Po to komandos du kartus sužaidė lygiosiomis A lygoje – 2:2 Vilniuje ir 0:0 Pakruojyje. Lygiųjų serija niekaip neleidžia „Žalgiriui“ užsitikrinti Lietuvos čempionų titulo. Tačiau šį kartą vilniečius tenkintų ir taikus rezultatas. Vilniaus klubui šį sezoną nebepadės diskvalifikuoti gynėjai Luka Peričius ir Egidijus Vaitkūnas.

„Mums tai svarbiausios sezono rungtynės, nėra ko slėpti. Mes puikiai pažįstame „Žalgirį“, o jie – mus. Jau parodėme, jog galime su jais kovoti kaip lygūs su lygiais ir tai žadame daryti trečiadienį. Norėčiau pakviesti visus į stadioną, labai norisi gausaus palaikymo svarbiausiame ir paskutiniame namų sezono mūšyje. Pažadu, aikštėje atiduosime daugiau nei visas jėgas“, – žadėjo „Kruojos“ treneris Aidas Dambrauskas.

„Klaipėdos Granitas“ – „Šiauliai“

Klaipėdos stadiono antroji aikštė, 14.00 val., kol kas – 1:1.

I-os lygos nugalėtojai „Granito“ futbolininkai sėkmingai įrodinėja, kad pajėgūs kautis su A lygos turnyro lentelės antrosios dalies komandomis. Lygiosios 1:1 Šiauliuose klaipėdiečiams suteikė pranašumą – namie jiems pakanka ir nulinių lygiųjų. „Padarėme tik pusę darbo. Šiauliečiams būtinai reikės įmušti, o mums pakaks ir lygiųjų. Bet laukia sunki kova“, – įsitikinęs granitiečių treneris Robertas Poškus. Jo auklėtiniams vilčių suteiks ir faktas, kad „Šiauliai“ sezoną baigia labai žema pavara – per 9 pastarąsias rungtynes A lygoje komanda surinko vos 2 taškus, varžovų gynybą tepramušė 3 sykius.

Gargždų „Banga“ – Alytaus „Dainava“

Gargždai, 18.30 val., kol kas – 1:2.

Pirmojoje tarpusavio dvikovoje „Banga“ pasiekė minimalų tikslą – pelnė įvartį, tačiau pralaimėjo rungtynes. „Banga“ toje dvikovoje pirmavo, po to leido varžovams persverti rezultatą, o pačioje susitikimo pabaigoje pataikė į skersinį. Tai reiškia, kad namie gargždiškiai privalės siekti pergalės.

„Šios rungtynės mums bus gyvybės ar mirties klausimas“, – pareiškė „Bangos“ strategas Mindaugas Čepas. Šioje ketvirtfinalio poroje „Dainava“ namų aikštės pranašumo neturėjo, nes pirmąsias rungtynes žaidė Kaune. Toks jau „čigoniškas“, kaip klubo svetainė išsireiškė, komandos sezonas. Alytiškiai 2013 metais net 8 iš 17 namų rungtynių buvo priversti žaisti kitur – „namus“ dažnai atstojo Kaunas, Klaipėda, Tauragė…

Vilniaus MRU – „Trakai“

LFF stadionas, 20.00 val., kol kas – 0:3.

Trakų komanda pirmajame ketvirtfinalio susitikime žengė platų žingsnį link istorinio pusfinalio. Tąsyk varžovams jie atseikėjo tris įvarčius, o MRU studentų pasipriešinimas menko sulig kiekviena antro kėlinio minute. Todėl trečiadienio vakarą LFF stadione „Trakams“ beliks atlikti formalumus.

„Mes ir taip toli nuėjome būdami mėgėjais. „Trakų“ komanda profesionalesnė, labiau treniruota ir labiau motyvuota. Mes treniruojamės ir žaidžiame rečiau, todėl ketvirtfinalis jau yra geras pasiekimas“, – sakė MRU treneris Gediminas Paberžis. Jis vylėsi, kad ant dirbtinės dangos vilniečiai galės demonstruoti techniškesnį žaidimą, o fiziškai stipresni varžovai neturės didelio pranašumo. „Trakai“ neturėtų pamiršti, kad aštuntfinalyje MRU rungtynėse su Vilniaus „Polonija“ panaikino trijų įvarčių deficitą ir išplėšė dramatišką pergalę.