Mūsų kaimynai artėjančiai dvikovai ruošiasi pajėgiausios sudėties ir rimtesnių netekčių neturi. Latvių gretose netrūksta pajėgių futbolininkų, kurie rungtyniauja Vokietijos „Bundeslygoje", Anglijos „Championship'e", Rusijos „Premier" lygoje, Šveicarijoje ir kitur.

Ilgus metus Latvijos žaidimui dirigavęs ir kaimyninę rinktinę į Europos čempionato finalinį etapą 2004 m. atvedęs Aleksandras Starkovas prieš kurį laiką iš posto pasitraukė.

Prieš kurį laiką Latvijos rinktinės vairą perėmė buvusi šios šalies futbolo superžvaigždė Marianas Paharas. Tik 2010 m. baigęs profesionalaus futbolininko karjerą M. Paharas yra gerai žinomas, nes net septynis metus Anglijoje atstovavo „Southampton" klubui.

Debiutinėse M. Paharo rungtynėse latviai Estijoje draugiškame susitikime sužaidė lygiosiomis 1:1 su Estija. Vienintelį įvartį latviams pelnė Artūras Zjuzinas, kuriam tai buvo pirmasis įvartis rinktinėje. Nors rezultato geru laikyti ir negalima, Latvijos žiniasklaida debiutą įvertino pliuso ženklu. Anot žurnalistų po ilgos pertraukos latviai bandė daugiau kurti, nei griauti, o taip pat ir tarp iškviestų žaidėjų buvo naujų arba kurį laiką nematytų pavardžių.

Rungtynėms su Lietuva ir Graikija M. Paharas iškvietė 22 žaidėjus - tris vartininkus, septynis gynėjus, aštuonis saugus bei keturis puolėjus. Pasikeitimų kaimynų sudėtyje nedaug - šį kartą nepakviestas gynėjas Vitalijus Jagodinskis, o dėl diskvalifikacijos latviams negalės padėti Aleksandras Fertovas. Pirmą kartą į rinktinę pakviestas „Ventspils" gynėjas Olegas Timofejevas.

Pasiruošimą latviai pirmadienį pradėjo Jūrmaloje. Mini-stovyklos metu latviai dirbs tiek individualiose, tiek bendrose treniruotėse, taip pat atliks įvairius testus, fizinei būklei įvertinti.

Latvijos rinktinės pagrindinis vartininkas - Šveicarijoje, „Sion" ekipoje penktą sezoną žaidžiantis Andris Vaninas. Gynybos lyderiai - Vitalijus Maksimenko („Brighton", Anglija) ir Kasparas Gorkšas („Reading", Anglija). Iš saugų išskirti reikėtų Maskvos CSKA atstovaujantį Aleksandrą Cauną bei „Baltika" žaidžiantį A.Zjuziną.

Puolėjų gretose pirmo ryškumo žvaigždė - praėjusio sezono „Hamburger" SV klubo rezultatyviausias žaidėjas Artjomas Rudnevas ir ilgametis latvių atakų lyders Maris Verpakovskis iš Graikijos klubo "Ergotelis".

Dvikova tarp Latvijos ir Lietuvos vyks rugsėjo 6 d. 21:10 Rygos "Skonto" stadione. Lietuvos aistruoliai bilietus į rungtynes gali įsigyti svetainėje bilietupasaulis.lt

Primename, kad 2012 m. birželio 1 d. Estijoje vykusiose Baltijos šalių taurės pusfinalio rungtynėse Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė latviams pralaimėjo net 0:5 (0:3), nors pastarieji mačą baigė tik devyniese.

Latvijos rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva ir Graikija:

Vartininkai

Andris Vanins („Sion", Šveicarija)
Aleksandrs Kolinko (Kaliningrado „Baltika", Rusija)
Germans Malins (Borisovo BATE, Baltarusija)

Gynėjai

Kaspars Gorkšs („Reading", Anglija)
Vitalijs Maksimenko („Brighton", Anglija)
Nauris Bulvitis („Skonto", Latvija)
Renars Rode („Skonto", Latvija)
Olegs Timofejevs („Ventspils", Latvija)
Vladislavs Gabovs („Skonto", Latvija)
Alans Sinelnikovs („Skonto", Latvija)

Saugai

Artis Lazdins (Glivicės „Piast", Lenkija)
Aleksandrs Cauna (Maskvos CSKA, Rusija)
Arturs Zjuzins („Baltika", Rusija)
Vladimirs Kamešs (Permės „Amkar", Rusija)
Juris Laizans („Skonto", Latvija)
Ritvars Rugins („Skonto", Latvija)
Jurijs Žigajevs („Ventspils", Latvija)
Andrejs Kovalovs („Daugava", Latvija)

Puolėjai

Artjoms Rudnevs („Hamburger", Vokietija)
Maris Verpakovskis („Ergotelis", Graikija)
Deniss Rakels („Zaglebie", Lenkija)
Valerijs Šabala („Skonto", Latvija)