Rungtynėms teisėjaus olandas Bjornas Kuipersas.

FC „Barcelona“

Ispanijos „La Liga“ čempionate „Barcelona“ vis labiau artėja titulo link: iki šalies pirmenybių pabaigos likus žaisti aštuonerias rungtynes, katalonai net 13-os taškų skirtumu lenkia antroje pozicijoje esantį didžiausią konkurentą Madrido „Real“.

Praėjusį savaitgalį „Barca“ leido pailsėti savo lyderiams ir rungtynėse su „Mallorca“ pasireikšti gavo mažiau laiko aikštėje praleidžiantys futbolininkai. Bet net ir tai nesutrukdė trenerio Tito Vilanovos auklėtiniams iškovoti triuškinančios pergalės 5:0. Nugalėtojams tris įvarčius pelnė Cescas Fabregasas, dar du pridėjo Alexis Sanchezas.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Valdes, Alves – Piqué – Song – Alba, Xavi – Busquets – Iniesta, Pedro – Fàbregas – Villa.

Komandos naujienos: Įspūdingą formą demonstruojantis Cescas Fabregasas veikiausiai pradės susitikimą su PSG startinėje „Barcelona“ sudėtyje. Manoma, kad susitikimą praleis Lionelis Messi, kuris pirmoje komandų akistatoje patyrė traumą.

PSG

Sėkmingai „Ligue 1“ pirmenybių viršūnėje laikosi Paryžiaus „Saint-Germain“ ekipa. Zlatano Ibrahimovičiaus vedamas prancūzų klubas vietiniame frone tiesiog nesustabdomas, o švedas ir toliau muša įvarčius bei gerina asmeninius rodiklius.

Praėjusį šeštadienį PSG išvykoje turėjo paprakaituoti ir tik po atkaklios kovos 2:0 buvo įveikta „Rennes“ vienuolikė. Po šios pergalės „Saint-Germain“ ir antroje vietoje esantį Marselio „Olympique“ klubą skiria septynių taškų skirtumas.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Sirigu, Jallet – Alex – Silva – Maxwell, Moura – Beckham – Chantôme – Pastore, Ibrahimovič – Lavezzi.

Komandos naujienos: PSG gretose tikrai nebus Blaise Matuidi, kuris dėl kortelių sulaukė vienerių rungtynių diskvalifikacijos.

Įdomūs faktai:

- Čempionų lygoje „Barcelona“ savo žiūrovų akivaizdoje nepralaimi jau 20-ies rungtynių iš eilės. Iš jų 16 katalonai laimėjo, o likusius susitikimus baigė lygiosiomis.

- Šį sezoną Čempionų lygoje PSG išvykose laimėjo net tris kartus ir vos kartą patyrė nesėkmę.

- PSG klubas Europos turnyruose bendru serijos rezultatu dar nė karto nenusileido ispanų klubams.

- Z. Ibrahimovičius yra vienintelis futbolininkas, kuris UEFA Čempionų lygoje įmušė įvarčius žaisdamas šešiose skirtingose komandose. Anksčiau švedas įvarčius mušė vilkėdamas AC „Milan“, Amsterdamo „Ajax“, „Barcelona“, Milano „Inter“ ir Turino „Juventus“ komandų marškinėlius.

Pirmose UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse skaudų pralaimėjimą 0:2 patyrusi Turino „Juventus“ ekipa, atsakomajame mače sieks Miuncheno „Bayern“ klubui atsirevanšuoti ir įrodyti, kad šį sezoną jai namų sienos padėjo įveikti ne vieną pajėgų varžovą.

Rungtynėms teisėjaus ispanas Carlosas Velasco Carballo.

„Juventus“

Kaip FC „Barcelona“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ klubai, taip pat užtikrintai nacionalinėse pirmenybėse jaučiasi ir Turino „Juventus“ ekipa. Trenerio Antonio Conte auklėtiniai nuo antroje pozicijoje esančio „Napoli“ turi devynių taškų atotrūkį ir sėkmingai rikiuojasi pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Praėjusį šeštadienį „Juve“ tik po nelengvos ir varginančios kovos minimaliu rezultatu 2:1 palaužė lygos autsaiderę „Pescarą“, kuri su turiniečiais kovėsi iki pat finalinio mačo arbitro švilpuko.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Buffon, Bonucci – Barzagli – Chiellini, Padoin – Pogba – Pirlo – Marchisio – Peluso, Vučinič – Quagliarella.

Komandos naujienos: „Juventus“ privalės verstis be Stephano Lichtsteinerio ir Arturo Vidalio, kurie pirmoje akistatoje su „Bayern“ užsidirbo antras geltonas korteles. Susitikimą taip pat praleis ir Sebastianas Giovinco, kuris gydosi patirtą traumą.

„Bayern“

Praėjusį savaitgalį Vokietijos „Bundesliga“ titulą užsitikrinusi Miuncheno „Bayern“ ekipa dabar gali didesnį dėmesį skirti kitiems turnyrams. Šeštadienį bavarai išvykoje minimaliu rezultatu 1:0 įveikė Frankfurto „Eintracht“, todėl šis rezultatas garantavo Juppo Heynckeso kariaunai pirmenybių auksą.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Neuer, Lahm – Van Buyten – Dante – Alaba, Martinez – Schweinsteiger, Robben – Muller – Ribery, Mandžukič.

Komandos naujienos: Po diskvalifikacijos į rikiuotę grįžta Javi Martinezas, tuo tarpu pirmoje komandų akistatoje traumą patyręs Toni Kroosas privalės praleisti atsakomąsias rungtynes.

Įdomūs faktai:

- Praėjusią savaitę „Bayern“ klubui pralaimėjusi „Juventus“ ekipa Čempionų lygoje patyrė pirmą nesėkmę po 18 nepralaimėtų rungtynių.

- „Juventus“ savo stadione nepralaimi jau penkerių rungtynių iš eilės. Tai tik patvirtina faktą, kad bavarų laukia nelengvos rungtynės.

- Praėjusį savaitgalį „Bayern“ Vokietijoje užsitikrino šalies Čempionų titulą. Miuncheno ekipa minimaliu rezultatu 1:0 įveikė Frankfurto „Eintracht“.

- Nuo 2013 metų „Bayern“ per sužaistas 15 rungtynių iškovojo 14 pergalių ir patyrė vos vieną pralaimėjimą Čempionų lygos aštuntfinalyje Londono „Arsenal“ klubui.