„Barcelona”

„Barcelona” klubas Ispanijos pirmenybėse jaučiasi gan užtikrintai ir jau, ko gero, galvoja apie šių pirmenybių titulo iškovojimą. Katalonų komanda po 30 turų jau 8 taškais pirmauja prieš antroje vietoje esantį Madrido „Real” klubą.

Katalonai, be šalies pirmenybių, taip pat kovoja Čempionų lygos ir Ispanijos taurės turnyruose („Copa Del Rey”).

Josepo Guardiolos auklėtiniai rungtynėse su Ukrainos futbolininkus galvoja tik apie pergalę ir tai drąsiai sako žurnalistams.

Čempionų lygos aštuntfinalyje „Barca” iš tolesnių kovų eliminavo Londono „Arsenal” futbolininkus. Pirmas mačas Londone baigėsi katalonų pralaimėjimu 1:2, tačiau atsakomą susitikimą namuose Barselonos komanda laimėjo 3:1 ir žengė į ketvirtfinalį.

„Gerbiame savo varžovus, nes jie tikrai pelnytai pateko į šį etapą. Čia nėra silpnų komandų, todėl mums teks kovoti iš visų jėgų. Aš gerai pažįstų varžovų trenerį ir jis tikrai lengvai pasiduoti neketina”, - kalbėjo J. Guardiola.

„Barcelona” klubui dėl traumos vis dar padėti, ko gero, negalės komandos kapitonas Carlesas Puyolis, o dėl kepenų operacijos tikrai nežais gynėjas Ericas Abidalis.

„Šachtar”

Donecko "Šachtar" futbolininkai
Ukrainos čempionai ir šiame sezone kol kas įtikinamai pirmauja savo šalies pirmenybėse bei tikisi pateikti staigmeną Čempionų lygoje. „Šachtar” Ukrainos čempionate šiuo metu yra pirmoje vietoje ir prieš artimiausią persekiotoją Kijevo „Dinamo” pirmauja 12 taškų.

Aštuntfinalyje Donecko miesto klubas eliminavo „Roma” ekipą. Pirmose rungtynėse jie savo priešininkus svečiuose nugalėjo rezultatu 3:2, o atsakomajame susitikime šventė pergalę 3:0.

Ukrainos klubo treneris Mircea Lucescu, atvykęs į Barseloną pareiškė, kad jo klubas tikrai supranta, jog žais prieš vieną galingiausių klubų visame pasaulyje.

„Paskutinėse rungtynėse aš pastebėjau, kad mano žaidėjai yra sunerimę ir tausoja savo jėgas. Aš supratau, jog daugelis iš jų jau galvojo apie trečiadienio rungtynes, tačiau tai nėra geras dalykas”, - teigė M. Lucescu.

„Aš asmeniškai nenorėčiau, jog mano futbolininkai būtų tokie įsitempę. Jie tikrai nebijo artėjančių rungtynių, tačiau juos slegia didelis noras laimėti, kas gali būti problema mums, nes padarę klaidų gynyboje galime nedelsiant praleisti įvartį ir iš karto susikomplikuoti savo situaciją”, - sakė treneris.

Svečiams šiame susitikime, ko gero, padėti negalės puolėjas Eduardo, kuris gydosi traumą. Treneris nenori rizikuoti šio futbolininko sveikata, nes ateityje dar laukia daug svarbių mačų.

Paskutiniai penki „Barcelona” rezultatai:

„Villarreal” 0 - 1 „Barcelona”
„Barcelona” 2 - 1 Madrido „Getafe”
„Sevilla” 1 - 1 „Barcelona”
„Barcelona” 3 - 1 Londono „Arsenal”
„Barcelona” 1 - 0 „Zaragoza”

Paskutiniai penki „Šachtar” rezultatai:

Mariupolio „Illyčivec” 1 - 3 „Šachtar”
„Šachtar”4 - 0 Lucko „Volyn”
Lvovo „Karpaty” 1 - 0 „Šachtar”
„Šachtar”3 - 0 „Roma”
„Sevastopol” 0 - 1 „Šachtar”

Prognozuojama „Barcelona” starto sudėtis (4-3-3): Valdesas, Alvesas, Pique, Busquetsas, Adriano, Iniesta, Mascherano, Xavi Pedro, Villa, Messi.

Prognozuojama „Šachtar” starto sudėtis (4-2-3-1): Pijatovas, Srna, Čigrinskis, Rakickis, Ratas, Hubschmanas, Mchitarijanas, Costa, Jadsonas, Willianas, Luizas Adriano.