Šiemet pajūrio klubas turi kur kas didesnių ambicijų. Optimizmą stiprina padidėjusi rėmėjų finansinė injekcija. Ji leido surengti treniruočių stovyklą Kipre ir pasipildyti patyrusiais naujokais.

Tokiais, kaip Estijos rinktinės narys Sergejus Mošnikovas, graikas Christos Intzidis, Dramblio Kaulo Krante gimęs Yao N‘Goranas, Thomas Phibelas iš Gvadelupės, o taip pat rusai Idrisas Umajevas, Sergejus Karetnikas, Ivanas Baklanovas, Andrejus Miazinas ir serbas Vladimiras Radočajus.

Palangos ekipą paliko pernai svarbius vaidmenis atlikę Antonas Cvetkovas, Edvardas Gaurilovas, Ričardas Šveikauskas, Gerardas Žukauskas, Valentinas Furdui, Lucky Omeruo, Mohamedas Bangoura, Sigitas ir Simonas Urbiai.

Vyriausiojo trenerio pareigose Valdą Trakį pakeitė tandemas iš Rusijos – Aleksandras Ušakinas ir Artiomas Gorlovas.

„Klubo valdymo neperėmė jokie nauji investuotojai ar savininkai, kaip buvo skelbiama. Mūsų vadovybė ir visa struktūra išliko ta pati. Tiesiog rėmėjai padidino finansavimą, o tai mums leido šiek tiek pasistiebti aukštyn“, – portalui alyga.lt teigė „Palangos“ klubo sporto direktorius Edgaras Barkus.

– Pasirengimas šiam sezonui, lyginant su praėjusia žiema, tikriausiai skyrėsi kaip diena ir naktis?

– Tikrai taip. Mūsų krašte, vakarų Lietuvoje, nėra uždaro maniežo, todėl tai apsunkina pasirengimo sezonui sąlygas. Ypač šią žiemą, kai iškrito nemažai sniego ir dirbtinė aikštė buvo apledėjusi. Todėl labai šaunu, kad galėjome išvykti į Kiprą ir ten treniruotis bei žaisti be jokių trukdžių.

– „Palangos“ komanda įvairiatautė. Nusprendėte, kad siekti gerų rezultatų be legionierių paramos būtų sunku?

– Tikrai norėtume komandoje matyti daugiau lietuvių. Tačiau situacija mūsų futbole tokia, kad kol kas gero lygio vietinių žaidėjų visiems A lygos klubams nepakanka. Todėl kartais būna pigiau ir paprasčiau pasikviesti užsienietį, nei bandyti susitarti su lietuviu. Visa tai – ne iš gero gyvenimo. O šią žiemą komandą būrėme taip, kad ji būtų draugiška ir vieninga.

– Buvęs jūsų komandos treneris V. Trakys yra sakęs, kad Palangos kurorto statusas ir jūra kartais tampa privalumu kviečiantis žaidėjus.

– Tačiau po praėjusio sezono, kai likome tik septinti, prisikviesti futbolininkus tapo tik sunkiau. Juk žaidėjai pasižiūri, kaip sekėsi komandai, į kurią yra kviečiamas. Tarkime, dabar „Sūduvai“ gerokai lengviau prisivilioti aukšto lygio futbolininkus nei prieš kelerius metus. Geras pavyzdys – jaunasis Valdas Paulauskas. Jis yra palangiškis ir norėjome jį matyti savo komandoje, tačiau vaikinas pasirinko Vilniaus „Riterius“. Tai parodo, kad šioje srityje mums sunku konkuruoti su pirmo ketverto klubais.

– Turėjote sunkumų licencijavimo procese įgyvendinant jaunimo ugdymo kriterijus...

– Viskas jau tvarkoje. Lengva nebuvo, nes gyvename mažame miestelyje, čia nėra daug futbolą žaidžiančių vaikų, tad sunku užpildyti visas jaunimo komandas. Perimti jas iš sporto mokyklų taip pat užtrunka. Šį klausimą šiaip ne taip išsprendėme ir toliau dirbsime jaunimo ugdymo srityje.

– Kokius tikslus šį sezoną kels „Palangos“ klubas?

– Nenorime kovoti vien dėl išlikimo A lygoje, kaip buvo pernai. Mažų mažiausiai sieksime patekti tarp 6 stipriausių komandų, o galbūt pasiseks ir dar geriau. Mūsų komandos branduolys tik ką sulipdytas ir prireiks laiko, kad žaistume taip, kaip treneriai reikalauja ir nori. Bet minimalus tikslas bus patekti į šešetuką.

FK "Palanga" draugiškame mače su "Ural" (fc-ural.ru)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją