60-metis specialistas iškart po nepakankamos pergalės 2:1 prieš Saudo Arabiją pranešė, kad jo sutartis su Meksikos futbolo federacija nustojo galioti iškart po finalinio švilpuko.

„Aš esu pirmas žmogus, atsakingas už šį siaubingą nusivylimą. Kaip komandos treneriui, man tai kelia daug liūdesio, todėl prisiimu visą atsakomybę dėl nesėkmės“, – pareiškė strategas iš Argentinos.

Nuo 2019-ųjų prie Meksikos rinktinės vairo stovėjęs G. Martino anksčiau yra dirigavęs Argentinos ir Paragvajaus futbolininkams bei „Barcelonai“.

Tai – pirmas kartas nuo pat 1978-ųjų, kai meksikiečiai žaidė planetos pirmenybėse, bet neįveikė grupės varžybų barjero.

Be to, Meksika (FIFA 13) tapo trečią aukščiausią reitingą turinčia komanda, nebepretenduojančia į titulą. Europos čempionė Italija (FIFA 6) apskritai nepateko į turnyrą, o Danija (FIFA 10) patyrė fiasko D grupėje, kur su vieninteliu tašku finišavo paskutinė, ketvirta.

Primename, kad trečiadienio vakarą Luisailo mieste, Katare, vykusiose C grupės paskutiniojo turo rungtynėse Meksikos rinktinė 2:1 nugalėjo Saudo Arabiją, bet pergale nesidžiaugė.

Šiaurės Amerikos atstovams iki bilieto į atkrintamąsias pritrūko vieno pelnyto įvarčio.

C grupėje su 6 taškais triumfavo Argentina, kuri lemiamame ture 2:0 įveikė Lenkija. Antrą vietą su 4 taškais dėl minimaliai geresnio įvarčių santykio išsaugojo lenkai.

Taip pat 4 taškus surinkusi Meksika liko trečia, o Saudo Arabija su 3 taškais finišavo ketvirta.

Nuolatiniai turnyro dalyviai meksikiečiai 1970 ir 1986 m. buvo nukeliavę iki ketvirtfinalio. Tiesa, abusyk čempionatas vyko būtent Meksikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją