„Tai tiesiog nėra suvokiama“, – situaciją, kad Baltarusijoje vis dar vyksta aukščiausiosios šalies futbolo lygos čempionatas, BBC cituoja FIFpro generalinį sekretorių Jonas Baer-Hoffmanną.

Baltarusija lieka vienintele šalimi Europoje, kurioje profesionalus futbolo čempionatas nėra stabdomas, nors visur kitur dėl koronaviruso pandemijos turnyrai nebevyksta.

Aštuonerios rungtynės suplanuotos ateinantį savaitgalį.

„Mes apeliuojame į tai, kad Baltarusijoje būtų imamasi tokių pačių atsargumo priemonių, kokių yra imtasi ir kitose šalyse, – pažymi FIFpro vadovas. – Nėra logiško paaiškinimo tam, kodėl sankcijos ir standarai skiriasi tik per vienos šalies sieną. Sveikas protas sako, kad baltarusiams reikėtų imtis tokių pačių priemonių ir stabdyti čempionatą. Bandysime daryti viską, kas mūsų jėgose, jog tai ir įvyktų. Yra žaidėjų, su kuriais susisiekus jie išreiškė didelį susirūpinimą.“

Baltarusiams toliau ignoruojant koronaviruso pavojų šalies futbolo federacija trina rankomis dėl augančio lygos populiarumo. Turnyras transliuojamas jau 10-yje šalių, tarp kurių yra Rusija, Izraelis, Indija.

FIFpro neturi tiesioginės įtakos ir atstovų Baltarusijoje, bet tikina, kad bandys pasinaudoti svertais per Tarptautinę futbolo federaciją (FIFA) ir Europos futbolo asociaciją (UEFA).

Maža to, kad futbolas Baltarusijoje vyksta, jis vyksta ir su žiūrovais. Praėjusį savaitgalį sostinės derbį tarp „Minsk“ ir „Dinamo“ stebėjo 1750 žiūrovų būrys.

Ir nors Baltarusijoje jau mirė 2 koronavirusu užsikrėtę asmenys, šalies prezidento Aleksandro Lukašenkos retorika apie šią pavojingą ligą yra daugiau nei iškalbinga. „Nematote skraidančių virusų? Reiškia jų čia ir nėra“, – per ledo ritulio rungtynių pertrauką savaitgalį pareiškė jis.

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija tikslių duomenų apie užsikrėtimus šalyje neteikia. Manoma, kad oficialiai nustatytų ligos atvejų skaičius gali viršyti 200.

Anot šalies opozicijos, Baltarusijos valdžia slepia tikrąjį koronaviruso epidemijos mastą šalyje, o tam pasitelkiami net ir valstybės saugumo komiteto (KGB) pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)