„Manchester United“ – „Marseille“
Turnyras: UEFA Čempionų lygą
Teisėjas: Velasco Carballo (Ispanija)
Stadionas: „Old Trafford“
Data: 2011/03/15
Laikas: 21:45

„Manchester United“

Didžiąją šio sezono dalį Anglijos pirmenybėse be pralaimėjimų žygiavę ir nepralaimėtų rungtynių rekordo siekę „raudonieji velniai“ pavasariop pradėjo klysti. Vasario mėnesio pradžioje buvo patirtas netikėtas pralaimėjimas lygos autsaiderių „Wolverhampton“ ekipai.

Kovo mėnuo taip pat pradėtas tikrai nekaip. Per dvejas iš eilės rungtynes prieš Londono „Chelsea“ bei „Liverpool“ klubus patirti du pralaimėjimai ir prarasti svarbūs taškai. Šiuo metu „Man Utd“ lygoje yra surinkęs 60 taškų ir užima pirmąją vietą.

Šeštadienį „velniai“ turėjo dar vienas nelengvas rungtynes, mat jiems teko susigrumti su Londono „Arsenal“, kuris lipa ant kulnų Anglijos pirmenybėse. Vis tik „Man Utd“ rezultatu 2:0 palaužė „kanonierius“ ir eliminavo juos iš FA Taurės turnyro.

„United“ futbolininkai Mančesterio „Old Trafford“ stadione dar niekada nėra pralaimėję jokiam Prancūzijos klubui, todėl tikisi šį rekordą tęsti toliau. Per paskutinius vienuolika susitikimų Mančesteryje prieš prancūzus „Man Utd“ šventė aštuonias pergales bei tris kartus tenkinosi lygiosiomis.

„Raudonųjų velnių“ šį sezoną „Old Trafford“ stadione dar nenugalėjo niekas tiek Europos, tiek Anglijos turnyruose. Čempionų lygos grupių etape šioje aikštėje buvo sužaista lygiosiomis su Glazgo „Rangers“ (0:0) ir „Valencia“ (1:1) bei iškovota pergalė prieš „Bursaspor“ (1:0).

Dėl įvairų traumų atradienio rungtynėse nerungtyniaus gynėjas Rio Ferdinandas, saugai Parkas Ji Sungas ir Andersonas bei puolėjas Michaelas Owenas. Tuo tarpu saugas Nani ir gynėjas Johny Evansas, kurie oficialiai taip pat yra traumuoti, gali neplanuotai pasirodyti aikštėje.

Komandos vyriausiasis treneris seras Alexas Fergusonas prieš rungtynes teigė: „Tarptautinės rungtynės visada būna nervingos, tačiau nerimauti prieš tokius mačus yra normalu. Kaunamės su labai patyrusia ir galinga „Marseille“ komanda, kuri sieks sužaisti kuo geriau. Stebėjome jų rungtynes prieš „Monaco“ ir „Rennes“, kuriose jie pademonstravo gerą žaidimą ir patys iš jų to paties tikimės.

Net neabejoju, jog „Marseille“ bandys įkąsti mums dar iki pertraukos, bet tokiose rungtynėse daug ką nulemti gali ir kontratakos. Tai mano pirmoji dvikova prieš Didier Deschamps'ą (varžovų trenerį), todėl negaliu nieko pasakyti apie galimą jo pasiruošimą šioms rungtynėms“, - užbaigė A. Fergusonas.

„Marseille“

Prancūzijos čempionų titulą siekiantiems apginti Marselio miesto komandos futbolininkams kol kas to tinkamai daryti nepavyksta. „Ligue 1“ viršūnėje karaliauja ne „Marseille“, o šį sezoną stebėtinai puikiai rungtyniaujanti „Lille“ komanda.

Būtent šiai komandai „Marseille“ nusileido savo aikštėje prieš šiek tiek daugiau nei savaitę, tačiau vėliau išvykoje nugalėjo antroje „Ligue 1“ vietoje esantį „Rennes“ klubą. „Marseille“ šiuo metu yra surinkęs 48 taškus ir dalijasi trečią-ketvirtą lygos vietas su „Lyon“ ekipa.

Per visą istoriją Prancūzijos čempionai yra laimėję tik vienerias rungtynes išvykoje į Angliją. Tai atsitiko 2007/08-ųjų metų Čempionų lygos sezone, kai „Marseille“ išvykoje minimaliu rezultatu palaužė „Liverpool“.

Verta paminėti, jog marseliečiai šių metų sezone įrašė savo komandos pavadinimą į rekordų knygą. Jie išvykoje net 7:0 sutriuškino „Žilina“ klubą, kas yra didžiausias laimėjimas išvykoje per visą Čempionų lygos istoriją.

Priminsime, jog pirmosios aštuntfinalio etapo rungtynės tarp „Man Utd“ ir „Marseille“ baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Nors žaidimo lygis šiame mače buvo tikrai aukštas, progų susikurta mažai, todėl Anglijoje tikimasi geresnio reginio.

„Marseille“ gretose rimtesnių traumų nėra. Pirmosiose aštuntfinalio rungtynėse nežaidę Mathieu Valbuena ir Andre-Pierre'as Gignacas išsigydė sužalojimus ir kartu su komanda išskrido į Angliją.

Klubo vyriausiasis treneris D. Deschamps'as prieš mačą teigė: „Jei žvelgsime vien į statistiką – įveikti „Man Utd“ yra labai sunki užduotis. Šį sezoną jie savo aikštėje nepralaimėjo nė karto per 24 rungtynes, o per septynis Čempionų lygos mačus praleido vos vieną įvartį.

„Ant popieriaus“ jie už mus stipresni ir turėtų patekti į kitą etapą, bet mūsų šansai – ne ką mažesni. Futbolas nėra žaidžiamas „ant popieriaus“. Pirmosiose rungtynėse „Man Utd“ susikūrė keletą progų, bet jų nerealizavo. Mes taip pat turėjome šansų, tačiau strigome ties atakų užbaigimu“, - užbaigė D. Deschamps'as.

Įdomus faktas: „Manchester United“ klubas UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje žaidė pastaruosius ketverius metus, o „Marseille“ futbolininkai paskutinį kartą iki šio etapo buvo nužygiavę 1992/93-ųjų metų sezone. Beje, tąkart prancūzai ir tapo čempionais.

Miuncheno „Bayern“ – Milano „Inter“
Turnyras: UEFA Čempionų lygą
Teisėjas: Pedro Proencao (Portugalija)
Stadionas: „Allianz Arena“
Data: 2011/03/15
Laikas: 21:45

„Bayern“

Dabartiniai Vokietijos „Bundeslygos“ čempionai pastaruoju metu žaidžia labai banguotai. Klubas iš Bavarijos žemės pirmenybėse nuo lyderio Dortmundo „Borussia“ atsilieka 16 taškų ir beveik neturi šansų apginti titulo.

„Bayern“ treneris Louisas van Gaalas jau sužinojo, kad po šio sezono jis bus atleistas, todėl dabar futbolo specialistas nori pasiekti kuo geriausius rezultatus Čempionų lygoje ir galbūt taip dar suteikti sau vilties, kad ekipos vadovai persigalvos.

Ko gero, vienintelis dalykas, kuris priverstų „Bayern“ vadovus atšaukti savo sprendimą dėl L. Van Gaalo atleidimo, būtų iškovota Čempionų lygos taurė, tačiau iki finalo dar ilgas kelias.

Pirmosios rungtynės tarp „Bayern“ ir „Inter“ Milano mieste baigėsi sunkia bavarų pergale rezultatu 1:0, kai paskutinėmis minutėmis kamuolį į šeimininkų vartus pasiuntė Mario Gomezas.

Po pirmojo mačo „Bayern“ futbolininkai gali tikėtis, kad jiems pavyks žengti į ketvirtfinalį, kadangi pelnytas įvartis svečiuose yra labai svarbus, o varžovai atvykta į Miuncheną ne pačios geriausios formos.

„Aš manau, kad mes esame pasiruošę šioms rungtynėms. Pastarasis mūsų mačas Vokietijos čempionate parodė, kad esame ta pati galinga komanda. „Hamburg“ sutriuškinimas rezultatu 6:0 mums suteikia didesnį pasitikėjimą savo jėgomis“, - sakė bavarų strategas l. Van Gaalas.

Vokietijos komandoje šiuo metu niekas iš pagrindinės sudėties žaidėjų nėra patyręs rimtesnių traumų, todėl „Bayern“ antradienio rungtynėse galės žaisti beveik stipriausios sudėties. Tiesa, rungtyniauti negalės puolėjas Ivica Oličius.

„Inter“

Pastaruoju metu banguojančiai žaidžiantis „Inter“ klubas į Vokietiją atvyksta susikaupęs ir pasiruošęs kovoti iki pat galo dėl kelialapio į Čempionų lygos ketvirtfinalio etapą.

Italijos „Serie A“ čempionate „Nerazzurri“ komanda praėjusiame ture prarado du taškus ir vis mažina savo šansus kovoti dėl titulo su lyderiu „Milan“ klubu.

„Mes darysime viską, jog eliminuotume „Bayern“ iš Čempionų lygos. Negalvojame apie iškritimą, o galvojame, kad galime pasiekti mums reikiamą rezultatą ir žengti tolyn. Esame optimistiškai nusiteikę“, - sakė „Inter“ treneris Leonardo.

Šiame susitikime savo komandai padėti dėl traumų negalės puolėjas Diego Milito ir saugas Thiago Motta, o kitas puolėjas Giampaolo Pazzini nežais dėl to, jog šį sezoną Čempionų lygos turnyre jis yra rungtyniavęs už Genujos „Sampdoria“.

Italijos spauda skelbia, kad yra abejojama, ar atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse šalies čempionams galės padėti ekipos vidurio gynėjas Lucio, kuris savaitgalio mače su „Brescia“ patyrė traumą.

Verta paminėti, kad dėl traumos šiose rungtynėse taip pat nežais ir gynėjas Walteris Samuelis, kuris sunkią kelio traumą patyrė dar pernai.

Įdomus faktas: „Bayern“ ir „Inter“ tarpusavyje žaidė praėjusio sezono Čempionų lygos finale, kurį laimėjo klubas iš Italijos rezultatu 2:0, todėl bavarai siekia atkeršyti už pralaimėjimą finale ir eliminuoti italus jau aštuntfinalyje.