L. Messi pasirodymas mažajame finale baigėsi sužaidus 37 minutes. Puolėjas susistumdė su Čilės rinktinės atstovu Gary Medeliu, o teisėjas nedelsdamas abiem futbolininkams parodė po raudoną kortelę.

Argentiniečiai iškovojo nelengvą pergalę 2:1, o vykstant apdovanojimų ceremonijai L. Messi į aikštę atsiimti medalio nesugrįžo.

Sprendimą nelipti ant podiumo futbolininkas argumentavo teigdamas, jog Pietų Amerikos futbolo federacija (CONMEBOL) yra korumpuota.

„Nėjau ant podiumo, nes mes esame negerbiami. Nenoriu būti korupcijos dalimi. Mes buvome pasirengę pasiekti daugiau šiame turnyre, tačiau CONMEBOL mums to padaryti neleido.

Čia esanti korupcija ir teisėjai neleido žmonėms pasimėgauti futbolu. Jie paprasčiausiai viską sugadino“, – kalbėjo „Barcelona“ klubo lyderis.


L. Messi įniršo po turnyro šeimininkei Brazilijai 0:2 pralaimėto pusfinalio. Argentinietis po šio mačo aštriai kritikavo VAR teisėjų ir pagrindinio arbitro Roddy Zambrano darbą bei nuviliantį sprendimą neskirti 11 metrų baudinio prieš brazilams pelnant antrą savo įvartį 71 min.

„Jie nebuvo geresni nei mes. Pirmas įvartis buvo ankstyvas, o antrasis kilo dėl to, kad S. Aguero negavo 11 m baudinio, – po pusfinalio kalbėjo L. Messi. – Teisėjai darė daug klaidų, tačiau jie nė karto nepasinaudojo VAR technologija,o tai yra neįtikėtina“.

Argentinos rinktinės kapitonas nevyniojo žodžių į vatą ir po mažojo finalo. 32-ejų atletas pareiškė, jog CONMEBOL padarys viską, kad turnyrą laimėtų šeimininkai.

„Mes turime būti atviri ir pasakyti, kad teisėjai atėmę iš mūsų galimybę varžytis finale. Aš net neabejoju, kad Brazilija taps čempionais. Šis turnyras tam ir suorganizuotas. Tikiuosi, jog teisėjai ir VAR nepridarys žalos Peru rinktinei, nes ji turi viską, kad galėtų varžytis finale. Vis dėlto ten jiems bus labai sudėtinga“, – sakė L. Messi.


Paklaustas apie mažajame finale gautą raudoną kortelę, kuri jam buvo vos antroji per visą karjerą, L. Messi teigė, jog tai yra aštrios kritikos federacijai pasekmė.

„Tame epizode būtų pakakę geltonos kortelės, tačiau dabar aš kenčiu dėl to, ką pasakiau po pusfinalio. Svarbiausia, kad mano komanda finišavo pergalingai“, – kalbėjo argentinietis.

„Copa America“ finalo rungtynės tarp Brazilijos ir Peru komandų Lietuvos laiku prasidės sekmadienį 23 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)