Šeimininkai energingai pradėjo rungtynes ir 4 min. Bruno Fernandesas turėjo puikią progą atidaryti įvarčių sąskaitą, tačiau po jo smūgio kamuolys praskriejo virš „Liverpool“ vartų. Jau po minutės „Manchester United“ vartų sargas Davidas De Gea buvo priverstas pirmą kartą traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. „Man United“ gynėjai nesusikalbėjo tarpusavyje, o jų klaida pasinaudojęs N. Keita išvedė „Liverpool“ į priekį 1:0.

13 min. dar viena šeimininkų gynybos įgriuva pasinaudojo puikų komandos draugo perdavimą įvarčiu pavertęs Diogo Jota. Nors „Manchester United“ futbolininkai taip pat pavojingai atakavo, bet vėliau įvarčius mušė tik „Liverpool“ atakų lyderis M. Salah. 38 min. jis pelnė savo pirmą, o per pridėtą pirmo kėlinio laiką – ir antrą įvarčius.

Po pertraukos „Man United“ problemos nesibaigė. 50 minutę M. Salah atliko ir trečią savo rezultatyvų smūgį ir padidino „Liverpool“ persvarą iki 5:0. Net ir teorines „Raudonųjų Velnių“ viltis atkurti intrigą niekais pavertė Paulio Pogba raudona kortelė. Antro kėlinio pradžioje po keitimo aikštėje pasirodęs „Manchester United“ ekipos saugas 60 min. pavojingai atakavo „Liverpool“ žaidėją N. Keita ir po VAR peržiūros buvo pašalintas iš aikštės.

Per likusį laiką „Liverpool“ futbolininkai nepersistengė ir pasitenkino turima persvara. 84 minutę Edinsonas Cavani smūgiu iš kelių metrų sudrebino „Liverpool“ vartų skersinį, bet pelnyti garbės įvarčio „Old Trafford“ stadiono šeimininkams nepavyko.

Antrą kartą iš eilės „Premier“ lygos rungtynėse varžovus 5:0 sutriuškinęs Liverpulio klubas išlieka vienintelis dar nepatyręs nesėkmės kartėlio Anglijos čempionate. Jurgeno Kloppo auklėtiniai turi 21 tašką ir užima antrąją vietą.

Tuo tarpu „Manchester United“ sminga į vis gilesnę į duobę. 8-ame Anglijos čempionato ture „Raudonieji velniai“ 2:4 neatsilaikė prieš „Leicester City“, o dabar patyrė skaudžiausią nesėkmę nuo pat 1955 metų. Čempionate per 9 rungtynes 14 taškų surinkusi Mančesterio ekipa smuktelėjo į šeštąją poziciją.

Kitose „Premier“ lygos rungtynėse Londono „West Ham“ savo aikštėje 1:0 (0:0) palaužė „Tottenham Hotspur“ ekipą. Pastarajai tai buvo jau ketvirtas pralaimėtas Londono derbis šį sezoną.

Vienintelį įvartį 72 minutę įmušė „Plaktukų“ žaidėjas Michailas Antonio.

Po šios pergalės turnyrinėje lentelėje 17 taškų turinti „West Ham“ ekipa aplenkė 15 taškų surinkusę „Tottenham Hotspur“ ekipą.

Dar viename sekmadienio mače „Leicester City“ svečiuose 2:1 (1:0) nugalėjo „Brentford“ komandą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)