Slaptame posėdyje dalyvavo „Manchester United“, Londono „Chelsea“, Londono „Arsenal“, „Liverpool“ ir „Manchester City“ klubų vadovai bei amerikiečių milijardierius Stephenas Rossas. Susitikimas antradienį vyko Londono „Dorchester“ viešbutyje.

Dėl Čempionų lygos ateities tarėsi „United“ viceprezidentas Edas Woodwardas, „Chelsea“ valdybos pirmininkas Bruce'as Buckas, „Arsenal“ vienas vadovų Ivanas Gazidis, „City“ atstovas Ferranas Soriano ir „Liverpool“ vadovas Ianas Ayre'as.

Amerikietis S. Rossas yra amerikietiško futbolo Majamio „Dolphins“ klubo savininkas ir įkalbinėjo anglus kurti Tarptautinės Čempionų taurės turnyrą ar Europos Superlygą.

Naujas turnyras, kuriame neva dalyvaus Anglijos ir kitų Europos šalių elito klubai, mažina riziką prarasti milijonus svarų ar eurų, jei komandos po nesėkmingo sezono nepatenka į UEFA Čempionų lygą.

Po šio sezono tokia grėsmė kyla „Manchester United“, „Chelsea“ ir „Liverpool“ klubams. „United“ gali likti be Čempionų lygos antrą kartą per tris pastaruosius sezonus.

S. Rossas turi ryšių JAV, Kinijoje ir Australijoje, kurios taip pat suinteresuotos TV pagalba stebėti geriausių Europos klubų rungtynes.

Netrukus apie šį slaptą susitikimą, kurio dalyvius nuotraukose įamžino portalo „The Sun“ fotografas, ėmė aiškėti daugiau faktų.

Skelbiama, kad susitikime S. Rossas pateikė ir dar vieną ekstra pasiūlymą – klubams palikti ir Anglijos „Premier“ lygą, tačiau „Manchester United“ klubo atstovas E. Woodwardas jį iš karto atmetė.

Pagrindinis milijonieriaus argumentas skatinant kurti naują lygą – finansai. Sėkmingas tokių komandų kaip „Leicester“ ar „Totthenham Hotspur“ žaidimas vietos pirmenybėse kelia grėsmę garsiausiems anglų klubams – „Liverpool“ ar „Chelsea“, likti už Čempionų lygos borto, taip prarandant daug uždarbio iš galimų televizijos transliacijų.

Amerikietis savo pasiūlyme pateikė NBA lygos pavyzdį, kurioje rungtynės vyksta bet kurią savaitės dieną. Anot jo, toks formatas būtų priimtinesnis ir Europos futbolo bendruomenei bei transliuotojams užsienyje.

Pažymėtina, kad tai nėra visiškai nauja idėja. 2016-ųjų pradžioje Miuncheno „Bayern“ prezidentas Karlas-Heinzas Rummenigge jau buvo užsiminęs apie būtinybę kurti naują Kontinentinę futbolo lygą, kurioje žaistų tik 20 pajėgiausių Vokietijos, Anglijos, Italijos, Ispanijos ir Prancūzijos klubų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)