Kaip praneša Anglijos futbolo asociacija, rinktinės žaidėjų ir trenerių žmonos bei draugės planetos pirmenybėse bus apsaugotos – tam bus samdomas visas būrys specialiai paruoštų darbuotojų. Už tai teks pakratyti piniginę – įtraukimas į oficialią delegaciją kainuoja 10 tūkst. svarų sterlingų (apie 11,3 tūkst. eurų).

Tokių priemonių nutarta imtis dėl rusų ir anglų futbolo sirgalių priešpriešos, gimusios per 2016 metų Europos čempionatą Prancūzijoje ir galimų susidūrimų.

Anglai taip pat ne itin pasitiki organizatorių siūlomu saugumo užtikrinimu Rusijoje. Apsaugos darbuotojus nutarta samdyti ir dėl rinktinės žaidėjų ramybės, nors daugelis jų rengiasi už savus pinigus samdyti savo artimiesiems privačią apsaugą.

Savo mylimuosius į Rusiją lydėti ruošiasi Dele Alli draugė Ruby Mae, Jamie Vardy žmona Rebekah, Harry Kane'o sužadėtinė Kate Goodland, Chriso Smallingo draugė Sam Cooke.

Tiesa, futbolininkų žmonos bus atskirtos nuo rinktinės ir gyvens atskirame viešbutyje. Nacionalinės komandos strategas Garethas Southgate'as ėmėsi visų priemonių, kad žaidėjų niekas neblaškytų. Tai, žinoma, nesukėlė džiaugsmo futbolininkų antrosioms pusėms.

Atvykti į rinktinės bazę ir pasimatyti su futbolininkais jos galės tik praėjus dienai po anglų rungtynių. Griežtai draudžiama susitikinėti bus per treniruotes, likus dienai iki rungtynių ir iš karto po jų.

Anglijos rinktinė į Rusiją atvyks likus savaitei iki pasaulio čempionato starto. Ji savo bazę įkurs Repine – valanda kelio iki Sankt Peterburgo.

Planetos pirmenybes Anglija pradės birželio 18 dieną dvikova su Tunisu, vėliau žais su Panama (birželio 24) ir Belgija (birželio 28).

FIFA pasaulio čempionatas Rusijoje vyksta pirmą kartą. Planetos pirmenybės prasidės birželio 14 dieną ir baigsis finalu liepos 15-ąją. Lietuvos kaimynystėje dėl pagrindinio trofėjaus susikaus 32 rinktinės, titulą gins Joachio Loewo treniruojami vokiečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)