Tiesa, naujoji danga atitinka aukščiausius FIFA keliamus reikalavimus ir net 90 procentų atitinka natūralios charakteristikas. Be to, pagal mokslinius tyrimus traumų tikimybė ant jos nėra didesnė nei žaidžiant ant natūralios.

Futbolo ekspertai sutaria, kad žaidėjams visada maloniau rungtyniauti ant natūralios vejos, tačiau kasmet tobulėjanti dirbtinės dangos kokybė gali pakoreguoti futbolininkų nuostatas. O kaip bus su anglais?

„Labai jaukus stadionas, gražios apylinkės. Bet jos man, tiesą sakant, neįdomios. Kai „Fulham“ žaidė Vilniuje, stadione dar buvo natūrali žolė, o dabar ji bus dirbtinė. Gerai, kad daugumai mūsų futbolininkų yra tekę ant jos bėgioti. Kaip ten bebūtų, turime žaisti taip, kad laimėtume bet kokiomis sąlygomis“, – sakė anglų treneris Roy Hodgsonas.

Į šalies sostinę Anglijos rinktinė atskrido ne stipriausios sudėties. Bilietą į finalinį EURO 2016 turnyro etapą savo kišenėje jau turintis 68-erių strategas leido pailsėti 5 pagrindinės sudėties žaidėjams – Jamesui Milneriui, Michaelui Carrickui, Gary Cahillui, Wayne'ui Rooney ir Joe Hartui.

Tiesa, į LFF stadioną pirmadienio vakarą susirinkę sirgaliai tikrai turės į kitą paganyti akis. Anglams atstovaus tokios Anglijos „Premier“ lygos žvaigždės kaip Raheemas Sterlingas, Theo Walcottas, Harry Kane'as ar Chrisas Smallingas.

Pirmoje tarpusavio akistatoje Londono „Wembley“ stadione Igorio Pankratjevo auklėtiniai gavo skaudžią pamoką – 0:4.

Abi ekipos paskutinę akistatą pasitinka su gera nuotaika – anglai išvykoje 2:0 pranoko Estija, o lietuviai parsivežė tašką iš Slovėnijos – 1:1.

Pergalės Vilniuje atveju R. Hodgsono treniruojama rinktinė taptų vos šeštąja, kuriai pavyko laimėti visas atrankos ciklo rungtynes.

E grupėje anglai su 27 taškais be didesnio vargo rikiuojasi pirmi, o lietuviai, kurių sąskaitoje yra 10 taškų, užima priešpaskutinę-penktą vietą.

Lietuva FIFA reitinge – vos 116-oje pozicijoje, o Anglija užima dešimtą vietą. Šių rinktinių akistata LFF stadione vyks pirmadienį nuo 21 val. 45 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)