„Miestiečiai“ ir „raudonieji velniai“ įnirtingai kaunasi dėl vietos pirmame ketverte, kuris garantuoja vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje. „City“ futbolininkai užima ketvirtą vietą (51 taškas, 29 rungtynės), o „United“ – šeštą (47 tšk., 29 rungt.).

Pastaruoju metu abi komandos dažnai klupinėja. Louiso van Gaalo auklėtiniai per paskutines penkias lygos dvikovas šventė dvi pergales. Praėjusiame ture „raudonieji velniai“ 0:1 pralaimėjo kukliam „West Bromwich Albion“ klubui. Šią savaitę „United“ žaidėjai pasitraukė iš Europos lygos, kai juos eliminavo „Liverpool“ ekipa. „Miestiečiai“ per penkerias Anglijos čempionato rungtynes sukrapštė tik vieną pergalę – surinko keturis taškus.

Tarpusavio akistatose pastaruosius keletą metų geriau sekasi „City“ ekipai. Ji per paskutinius šešis mačus su amžinais priešininkais nugalėjo juos keturis kartus, o patyrė tik vieną nesėkmę. Praėjusiose pirmenybėse „Etihad“ stadione „miestiečiai“ triumfavo 1:0. Šį sezoną „Old Trafford“ arenoje dvikova baigėsi 0:0.

Mačuose prieš „United“ nuolat siautėja „City“ puolėjas Sergio Aguero, kuris į „raudonųjų velnių“ vartus jau yra įmušęs septynis įvarčius. Per visą lygos istoriją daugiau yra pasižymėję tik penki žaidėjai. Argentinietis savo aikštėje per aštuonerias paskutines Anglijos pirmenybių rungtynes varžovų vartininkus nuginklavo net 11 kartų.

Lygos lyderis „Leicester City“ (63 tšk., 30 rungt.) šeštadienį svečiuose išmėgins jėgas su Londono „Crystal Palace“ komanda, kuri puikiai pradėjo sezoną, bet dabar nusirito į 15-ą vietą (33 tšk., 29 rungt.). Trečias žengiantis Londono „Arsenal“ klubas (52 tšk., 29 rungt.) išvykoje susigrums su Liverpulio „Everton“ futbolininkais, kurie užima tik 12-ą vietą (38 tšk., 28 rungt.).

Transliacijų tvarkaraštis:

Šeštadienis, kovo 19 d.

14.40 val. „Everton“ – „Arsenal“;
16.55 val. „Crystal Palace“ – „Leicester City“;
22.30 val. „Swansea City“ – Birmingemo „Aston Villa“.

Sekmadienis, kovo 20 d.

15.25 val. „Southampton“ – „Liverpool“,
17.55 val. „Manchester City“ – „Manchester United“,
23.45 val. „Newcastle United“ – „Sunderland“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją