Pasikalbėti apie būsimus varžovus jų pačių teritorijoje – lietuviams naujas reiškinys, bet futbolo tėvynės ambasadorės Claire'os Lawrence kvietimu Lietuvos futbolo federacija (LFF) pasinaudojo.

Penktadienio popietę būrys šalies futbolininkų ir trenerių dalinosi savo mintimis apie Anglijos futbolą ir spalio 12 d. LFF stadione įvyksiančias Europos čempionato atrankos rungtynes.

Kone dešimtmetį Anglijoje mėgėjus ir jaunimą treniravęs Vilniaus „Žalgirio“ vairininkas Valdas Dambrauskas pasakojo apie anglų aistrą futbolui ir iš kartos į kartą perduodamą pagarbą mylimo klubo spalvoms.

Savo patirtį prisiminė ir Didžiojoje Britanijoje rungtyniavę futbolininkai. Tiesa, žaidusių Anglijoje, kurių yra ne tiek ir daug, prisikviesti į renginį nepavyko, todėl tiko ir atstovavę Škotijos klubams: Edgaras Jankauskas, Andrius Skerla, Linas Pilibaitis ir Deividas Česnauskis.

Kartu su dviem pastaraisiais, tebežaidžiančiais Lietuvos rinktinėje, diskusijoje dalyvavo ir Georgas Freidgeimas, prisiminęs skaudžią pamoką, kurią lietuviai gavo pirmoje istorijoje tarpusavio akistatoje su anglais praėjusį kovą „Wembley“ stadione.

„Tada anglai pranoko mus visais komponentais. Bet taip pat buvo ir išvykos rungtynėse su šveicarais, o namuose pamatėme jau visai kitą vaizdą: pirmavome antrame kėlinyje, galėjome tris taškus išplėšti. Tikiuosi, su Anglija atsakomas mačas irgi bus kitoks. Sieksime išlieti susikaupusį pyktį“, – dėstė gynėjas.

O rinktinės strategas Igoris Pankratjevas, paklaustas, kaip galima būtų sugadinti Roy Hodgsono komandai paskutinę šio atrankos ciklo išvyką, teiravosi žiniasklaidos atstovų patarimo.

Į prašymą atsiliepė buvęs nacionalinės ekipos žaidėjas Žydrūnas Grudzinskas, dabar dirbantis televizijos komentatoriumi, pastebėjęs, kad pirmą vietą E grupėje senokai užsitikrinę anglai – ypač patyrę žaidėjai – Vilniuje nejaus ypatingos motyvacijos ir saugosis traumų.

Tiesa, komandos sudėtyje, kurią jau paskelbė R. Hodgsonas, yra ne vienas jaunas arba rinktinėje dar mažai išbandytas futbolininkas, galintis sulaukti savo progos LFF stadione.

Tuo metu I. Pankratjevas paskelbti ekipos kandidatų sąrašą delsia, nors treniruočių stovyklą Slovėnijoje Lietuvos rinktinė pradės jau ateinantį pirmadienį.

Spalio 9 dieną lietuviai Liublianoje susitiks su Slovėnijos rinktine, o spalio 12 d. namuose priims anglus. LFF duomenimis, bilietai į šią dvikovą jau beveik išparduoti.

Primename, kad be nuostolių žemyno pirmenybių atrankoje iki šiol žygiavusi Anglijos ekipa yra surinkusi 24 taškus, o priešpaskutinę penktą vietą E grupėje užimanti Lietuva per 8-erias rungtynes sukrapštė 9 taškus.

Pirmojoje komandų tarpusavio akistatoje Londone šeimininkai sutriuškino I. Pankratjevo auklėtinius 4:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)